Експерти назвали найшкідливіші види кави та чаю

Free ebooks Library zlibrary project

У рейтингу шкідливих напоїв із солодкою газованою водою важко комусь посперечатися за пальму першості, однак навіть, здавалося б, корисні напої, такі як чай, можуть потрапити у перелік до поганців


Ми вирішили виділити найбільш шкідливі види чаю та кави:

Солодкий чай 

Дієтологи всього світу наполегливо радять пити чай без цукру або хоча б з невеликою кількістю меду. Деякі люди, які вважають, що ведуть здоровий спосіб життя, можуть вкидати по кілька ложечок цукру до кожної чашки чаю. А, якщо таких чашок кілька за день, то й порція цукру набереться чималенька.

Це стосується також і готових солодких чаїв у пляшках. Деякі з таких напоїв містять 25 г цукру на пляшку – це 96% всієї денної норми, пише портал Eat This, Not That!.

Бульбашковий чай

Певний період такий напій був доволі популярним в Україні, але особливо не прижився. Це солодкий напій із кульками тапіоки, які називаються "боба". Якщо ви полюбляєте такий чай, врахуйте, що боба має дуже мало користі для здоров'я, хоча її калорії та вуглеводи можуть забезпечити вам приріст енергії. У більшості випадків бульбашковий чай має високий вміст цукру, що може викликати негативні зміни в організмі, такі як розвиток діабету та ожиріння.

Чай з льодом із фаст-фудів

У чай з льодом, який подають в мережах фаст-фуду, часто додається альгінат пропіленгліколь. Це харчовий загущувач, стабілізатор і емульгатор, який може викликати серцево-судинні захворювання.

До речі, пам’ятаєте, що таке пропіленгліколь? Це автомобільний антифриз.

Забагато кави

Хоча чашка-дві кави не зашкодять вам, можливо, вам варто добре подумати, перш ніж замовляти одразу величезну порцію кави, або випивати більше 4 порцій за день.

За даними лікарів, якщо доросла людина вживає понад 400 мг кофеїну на день (або 4 чашки по 220 г), це може викликати виведення кальцію з організму, що з часом призводить до ламкості кісток і остеропорозу. Надлишок кофеїну також викликає абстиненцію, млявість, бозсоння, головні болі і дратівливість.

Холодна кава у пляшках

Багато компаній наповнюють каву у пляшках молоком і цукром, щоб зменшити гіркоту, викликану антиоксидантами. В результаті ви отримуєте напій з 20 грамами доданого цукру, молока і лише невеликим вмістом кави.

Кава з вершками

Вершки для кави та крем для засмаги мають більше спільного, ніж можна собі уявити. Обидва продукти містять діоксид титану - блокатор ультрафіолетового випромінювання, який також діє як відбілюючий агент. Учені виявили, що ця добавка викликає пошкодження печінки і тканин у мишей, а також може мати наслідки для здоров'я людини. Крім того, у вершки для кави додають трансжири, які часто маскуються під своїм менш відомою назвою: моно- і дигліцериди. Діоксид титану викликає серцево-судинні проблеми, а також погіршує пам'ять у дорослих до 45 років.

Замість магазинних вершків додайте до своєї ранкової кави звичайне коров’яче молоко – це буде набагато здоровішою альтернативою.

Лонг - айленд айс ті

У цього напою від чаю лише назва. Але все ж ми додамо його до нашого списку.

Якщо ви коли-небудь спробуєте прочитати рецепт цього коктейлю, то незабаром зрозумієте, що це лише перелік усіх алкогольних напоїв, які ви знайдете у своєму барі: горілка, текіла, ром, тріпл-сек і джин. Все це доповнено содовою (не чаєм). І хоча ми, як правило, стурбовані кількістю цукру в содовій, у цьому випадку лідером за вмістом цукру буде тріпл-сек.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар