Європейські кулінарні заклади, що надихають на відкриття власного бізнесу

Free ebooks Library zlibrary project

В Європі можна не лише відпочити, але й мимоволі надихнутись. Тут митці створюють шедеври, іноземні студенти змінюють життєві погляди, а бізнесмени черпають ідеї прибуткових проектів. Автентичність, продуманість, відчуття краси навколо — це перше з чим асоціюються європейці. За цими принципами вони створили чимало унікальних закладів, які справді надихають.

У Берліні є ресторан Capt'n Schillow , який створили на борту 100-літнього корабля. Заклад стоїть на воді і спеціалізується на стравах зі свіжої риби.

Потрапити в епоху Середньовіччя можна в ресторані Zitadellen Schänke. Він знаходиться у старовинній цитаделі. Масивні дерев'яні столи прогинаються під вагою гігантських кубків з вином і тарілок зі свининою, в залізних ковшах подають яблучний шнапс.

Обідаючи в Sphere, можна побачити усі пам'ятки Берліна. Ресторан розташований у телевежі на висоті 207 метрів. Повільно обертаючись, за годину майданчик здійснює повний оберт навколо своєї осі.

Das Klo Bar — епатажний німецький заклад. Нагадує кімнату страху. Гості п'ють з келихів у вигляді санітарних качок. Серветки у формі туалетного паперу, а стільці – трун чи унітазів.

Tausend паб виділяється особливим оформленням простору: тьмяно освітлені зали здаються більшими завдяки дзеркальній стелі і 3D інсталяції замість вікон. Просто, невелике приміщення без вікон оптичні ілюзії перетворили в трендове місце. Фішкою тут є музика соул, транс, диско, техно, фанк в треках топових німецьких діджеїв.

Кулінарною візитівкою Іспанії можна вважати закуски тапас. Дуже колоритний заклад у Барселоні — Can Paixano. Тут завжди галасливо та повно відвідувачів. Під стелею розвішаний хамон. Перед відвідувачами вітрина, за якою гастроємності повні гарячих та холодних тапас. Їх їдять, стоячи за спеціальними високими столиками.

Casa Alberto — це таверна, де відчувається дотримання старовинних традицій:

  • вино тут охолоджують не в холодильнику, а у воді
  •  розкішний вибір тапас прямо в залі
  • автентичний іспанський інтер'єр та музика

Легендарний іспанський тапас-бар Cal Pep, це коли за довгою барною стійкою з одного боку сидять гості, а з іншого — стоять  гастроємності  зі свіжими продуктами, з яких кухарі готують прямо перед гостями замовлені ними страви.

Belvedere — це престижний ресторан сучасної польської кухні. Знаходиться в Королівському парку Лазенки, у будівлі варшавської оранжереї. Тут можна повечеряти під вітами тропічних дерев та рослин, вік яких досягає 150 років.

Австрія славиться своїми штруделями. У віденському кафе Residenz, при палаці Шенбрунн, періодично проводять так зване «Штрудель-шоу». Пекар розкачує тісто на ідеально рівному виробничому столі настільки тонко, що крізь нього можна читати газету. Готовим штруделем пригощають всіх гостей.

А в Лісабоні є унікальний ресторан Clube de Fado – ресторан с фаду-шоу. Поки гості насолоджуються трапезою, музиканти емоційно та невимушено співають прямо поміж столиками.

На стінах і під стелею Adega das Gravatas  висять чоловічі краватки. Таке інтер'єрне рішення отримали завдяки посланню від засновника на стіні закладу: “Заходячи в цей дім, зніми свій галстук і залиш його. Від нашого вина життя стане простішим”. В цьому португальському ресторані зібралось більше 3000 краваток відвідувачів.

Ресторан "Grotta Palazzese" розташований у на висоті 25 метрів над морем в одному з гротів на півдні Італії. Наче казкова печера, оточена морем.

Кондитерська La Glace готує вишукані датськітістечка. Вона змінила вже шість поколінь господарів, але досі є улюбленим місцем у Копенгагені. Щомісяця тут вигадують нове тістечко, тому меню постійно розширюється. Тут молоко і шоколад трансформується в божественні датські тістечка, пироги та цукерки.

Славнозвісний 58 Tour Eiffe знаходиться в Ейфелевій вежі. Скляна підлога, дах та огорожі створюють ефект відкритого простору без кордонів. Концепція закладу полягає у атмосфері моменту: в обід навколо панує розкутий гамірний дух з традиційними стравами та музичним супроводом. А ввечері концепція набуває паризької затишно-інтимної обстановки.

В Україні також є унікальні пейзажі, колоритні страви, традиції, особлива історія та історичні пам'ятки. Іспанські тапас або українські канапки. Морський пейзаж в Барселоні або вид на Чорне море в Одесі. Паб при Шербурнськрму замку або при Хотинській фортеці над Дністром. Кав'ярня під деревами Лазанської оранжереї або в тіні Київського ботанічного саду. Ідей може бути безліч і це те, що є ознакою справжньої європейської країни.

Якщо ви теж надихнулися  ідеями європейських закладів та плануєте відкрити свій заклад, визначте, що вам потрібно для цього:

  • Концепція: приміщення з унікальним краєвидом, особливий інтер’єр або професійний шеф потрібного вам напрямку кухні.
  • Технічна сторона: кухонні інструменти та посуд (гастроємності, каструлі, сотейники тощо) та професійне обладнання (виробничі столи, витяжні зонти).

Коли закриєте ці питання, легше буде оцінити власні сили, терміни та розрахувати бізнес-план майбутньої справи.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар