Сезон перших огірків відкривається в червні
Огірки - одні з найпопулярніших овочів на літньому столі. Без них неможливо уявити свіжий салат. Це один з небагатьох овочів, який їдять в нестиглому вигляді. Огірок відомий безліччю корисних властивостей і низькою калорійністю.
Користь огірків
Огірки - вкрай корисний помічник в схудненні. Вони сприяють кращому засвоєнню білків і загальмовують перетворення вуглеводів в жири. Фермент в їх складі знижує рівень цукру в крові. Клітковина в їх складі виводить і благотворно впливає на мікрофлору кишечника. Цей овоч корисний при отруєнні і запорах.
Огірок містить велику кількість калію, які корисний для нирок і печінки. Він також виділяється високим вмістом лютеїну і зеаксантину, які покращують зір. В огірку багато антиоксидантів, мінералів, кремнію і цинку. Всі ці речовини обумовлюють часте використання овоча в косметології, оскільки огірки корисні для волосся і шкіри.
Огірки навряд чи принесуть шкоду, якщо купувати їх в сезон. Однак вирощені в теплиці овочі не так корисні і можуть оброблятися отрутохімікатами для довгого зберігання. У рідкісних випадках продукт може викликати газоутворення. Не рекомендується їсти огірки при коліті, нирковій недостатності і хворобах жовчовивідних шляхів.
Як вибрати корисні огірки
При покупці огірків вибирайте ті плоди, на яких відсутні жовті або темні плями. На огірку не повинно бути вм'ятин, на дотик він не повинен бути м'яким або слизьким. Не варто купувати плоди з ознакою гнилі і гірким смаком. З обережністю слід ставитися до блискучих огірків, оскільки їх шкірку можуть натирати воском.