Простий рецепт полуничного пирога із корицею

Free ebooks Library zlibrary project

Дуже простий і швидкий у приготування пиріг. При випіканні полуниця стає м'якою, наче джем. А кориця додає незвичного аромату до сезонної полуничної випічки


Інгредієнти:

  • Борошно - 300 г
  • Яйця - 2 шт
  • Масло вершкове - 90 г
  • Цукор - 150 г
  • Молоко - 2 ст. л
  • Розпушувач до тіста - 1,5 ч. л
  • Кориця - 1 ч. л
  • Ванільний цукор - 1 ст. л
  • Полуниця - 300 г
  • Цукрова пудра для посипання

Змішати в мисці сухі складники тіста: просіяне борошно, корицю, ванільний цукор, дрібку солі і розпушувач.

Масло кімнатної температури збити з цукром приблизно 7-10 хв. По одному додавати яйця, продовжувати збивати до однорідності.

Влити молоко, розмішати.

Всипати борошно та замісити тісто.

Форму діаметром 22-24 см вистелити пергаментом і змастити маслом. Викласти тісто, зверху накласти помиту і порізану на половинки чи дрібніші часточки полуницю.

Поставити до розігрітої до 170ºС духовки. Випікати 35-40 хвилин. Готовність перевіряти бамбуковою шпажкою - якщо виходить суха з тіста, значить пиріг готовий.

Полуничний пиріг охолодити і посипати цукровою пудрою.

Можна подавати з кулькою морозива або солодкою поливкою.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар