Перша серед харчових продуктів: гуцульську бриндзу визнали нематеріальною спадщиною України

Free ebooks Library zlibrary project

За рекомендаціями Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України щодо внесених елементів нематеріальної культурної спадщини міністр культури Олександр Ткаченко підписав наказ про включення до такої спадщини ще 21 елемента, серед якого - гуцульська бриндзя.
Варто зазначити, що раніше гуцульська овеча бриндзя отримала свідоцтво про реєстрацію географічного зазначення.
Сир, який виробляють вівчарі в Карпатах за спеціальною технологією, став першим харчовим продуктом, зареєстрованим в Україні як географічне зазначення. Реєстрацію здійснило Міністерство розвитку, економіки, торгівлі та сільського господарства України.
Якщо торговій марці документ видається на 10 років, то географічне зазначення реєструється навічно.
Гуцульська овеча бриндзя - це біле золото Карпат! Запрошуємо в Ясінянську громаду для того, щоб поринути у мальовничий куточок Карпат та скуштувати гуцульську овечу бриндзю.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар