Пальці відьом та алкогольний пунш: смачні рецепти на Хеловін

Free ebooks Library zlibrary project Visit English version online.

Хеловін - це свято, яке відзначають в ніч проти 1 листопада


Перший кабельний розповідає про свято, традиції та ділиться смачними рецептами.

Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Не будучи державним святом, за популярністю Хеловін поступається лише Різдву. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності, разом з пожвавленням у світі процесів американізації наприкінці XX ст.

Зазвичай, під час святкування Хеловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми. Також, вони відвідують тематичні костюмовані вечірки. Цілі сім'ї прикрашають оселі, вирізаають ліхтарі з гарбуза. Серед смаколиків популярне цукрування яблук.  Для пітримання атмосфери страху розводять вогнища та розповідають моторошні історії.

Трохи історії

Уперше назва Хеловіну згадується у 1745 році. Слово походить від англійського Hallowe'en — скорочення виразу All Hallow's Eve — Вечір усіх святих, яке своєю чергою розшифровується як All Hallowed Souls Eve — дослівно: Вечір усіх святих душ.

Більшість символів свята мають довгу історію. Наприклад, традиція виготовлення гарбузів-світильників пішла від кельтського звичаю створювати ліхтарі, які допомагають душам знайти шлях в чистилище.

Що по смаколикам?

Ми підготував для вас два смачні рецепти!

Перший - печиво на Хеловін – пальці відьми.

Діти обожнюють це печиво, тому ви з легкістю можете залучити їх до приготування його на Хеловін. Гайда готувати разом!

Інгрідієнти:

  • Насіння гарбуза - 50 г

  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

  • Варення - 1 ст. л.

  • Борошно пшеничне - 2,5 склянки

  • Розпушувач - 1 ч. л.

  • Цукор - 1 склянка

  • Вершкове масло - 150 г

  • Сіль - 1 дрібка

  • Яйце - 1 шт.

Рецепт приготування

  1. Ретельно перетріть вершкове масло з цукром, додайте яйце та вимішайте масу.
  2. Просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте борошно з розпушувачем, сіллю та ванільним цукром. Додаємо до масляної суміші та замішуємо еластичне тісто.
  3. Загорніть тісто у харчову плівку та залишіть “відпочити” на 20 хвилин в холодильнику.
  4. З готового тіста сформуйте палички формою як палець.
  5. Вставте в кожен палець насіння гарбуза, щоб нагадував ніготь та ножем зробіть рівчики – згин пальця.
  6. Випікайте солодкі їстівні пальці в духовці розігрітій до 180 градусів близько 20 хвилин.
  7. Обережно зніміть насіння гарбуза з пальця, змажте його яскравим варенням або джемом та знову приклейте ніготь з насіння. Смачного!

Другий - рецепт алкогольного напою на Хеловін, який ви з легкістю можете приготувати вдома на вечірку.

Інгрідієнти:

  • Фрукти - для декору

  • Апельсиновий лікер - 100 мл

  • Горілка - 750 мл

  • Імбирний ель - 2000 мл

  • Яблучний сік - 1000 мл

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь охолодіть всі інгредієнти у холодильнику. Для приготування пуншу підготуйте велику каструлю в якій ви будете змішувати всі інгредієнти.
  2. Налийте в каструлю горілку, апельсиновий лікер, яблучний сік, імбирний ель, сік журавлини та ретельно перемішайте всі інгредієнти.
  3. Найкраще для декору пуншу підійдуть червоні фрукти та ягоди: журавлина, вишня, полуниця. Також пікантності додадуть тематичні їстівні черв’ячки та зуби з желе, які будуть плавати на дні алкогольного напою.
  4. Перед подачею перелийте алкогольний напій в широку скляну посудину або гарбуз, додайте в пунш лід та перемішайте. Смачного!

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар