Хеловін - це свято, яке відзначають в ніч проти 1 листопада
Перший кабельний розповідає про свято, традиції та ділиться смачними рецептами.
Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Не будучи державним святом, за популярністю Хеловін поступається лише Різдву. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності, разом з пожвавленням у світі процесів американізації наприкінці XX ст.
Зазвичай, під час святкування Хеловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми. Також, вони відвідують тематичні костюмовані вечірки. Цілі сім'ї прикрашають оселі, вирізаають ліхтарі з гарбуза. Серед смаколиків популярне цукрування яблук. Для пітримання атмосфери страху розводять вогнища та розповідають моторошні історії.
Трохи історії
Уперше назва Хеловіну згадується у 1745 році. Слово походить від англійського Hallowe'en — скорочення виразу All Hallow's Eve — Вечір усіх святих, яке своєю чергою розшифровується як All Hallowed Souls Eve — дослівно: Вечір усіх святих душ.
Більшість символів свята мають довгу історію. Наприклад, традиція виготовлення гарбузів-світильників пішла від кельтського звичаю створювати ліхтарі, які допомагають душам знайти шлях в чистилище.
Що по смаколикам?
Ми підготував для вас два смачні рецепти!
Перший - печиво на Хеловін – пальці відьми.
Діти обожнюють це печиво, тому ви з легкістю можете залучити їх до приготування його на Хеловін. Гайда готувати разом!
Інгрідієнти:
-
Насіння гарбуза - 50 г
-
Ванільний цукор - 1 ч. л.
-
Варення - 1 ст. л.
-
Борошно пшеничне - 2,5 склянки
-
Розпушувач - 1 ч. л.
-
Цукор - 1 склянка
-
Вершкове масло - 150 г
-
Сіль - 1 дрібка
-
Яйце - 1 шт.
Рецепт приготування
- Ретельно перетріть вершкове масло з цукром, додайте яйце та вимішайте масу.
- Просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте борошно з розпушувачем, сіллю та ванільним цукром. Додаємо до масляної суміші та замішуємо еластичне тісто.
- Загорніть тісто у харчову плівку та залишіть “відпочити” на 20 хвилин в холодильнику.
- З готового тіста сформуйте палички формою як палець.
- Вставте в кожен палець насіння гарбуза, щоб нагадував ніготь та ножем зробіть рівчики – згин пальця.
- Випікайте солодкі їстівні пальці в духовці розігрітій до 180 градусів близько 20 хвилин.
- Обережно зніміть насіння гарбуза з пальця, змажте його яскравим варенням або джемом та знову приклейте ніготь з насіння. Смачного!
Другий - рецепт алкогольного напою на Хеловін, який ви з легкістю можете приготувати вдома на вечірку.
Інгрідієнти:
-
Фрукти - для декору
-
Апельсиновий лікер - 100 мл
-
Горілка - 750 мл
-
Імбирний ель - 2000 мл
-
Яблучний сік - 1000 мл
Рецепт приготування:
- Заздалегідь охолодіть всі інгредієнти у холодильнику. Для приготування пуншу підготуйте велику каструлю в якій ви будете змішувати всі інгредієнти.
- Налийте в каструлю горілку, апельсиновий лікер, яблучний сік, імбирний ель, сік журавлини та ретельно перемішайте всі інгредієнти.
- Найкраще для декору пуншу підійдуть червоні фрукти та ягоди: журавлина, вишня, полуниця. Також пікантності додадуть тематичні їстівні черв’ячки та зуби з желе, які будуть плавати на дні алкогольного напою.
- Перед подачею перелийте алкогольний напій в широку скляну посудину або гарбуз, додайте в пунш лід та перемішайте. Смачного!