Ви, мабуть, не раз задумувались про те, як чудово було б їсти кавун не лише влітку. На щастя, його можна заморозити, як інші ягоди
Як заморозити кавун
Крок 1.
Ретельно промийте кавун під водою та витріть насухо за допомогою паперових рушників. Розділіть його на 4 частини, зріжте шкірку і поріжте на такі кусочки, які вам буде зручно заморожувати. Після цього витягніть усі кісточки.
Крок 2.
Розкладіть шматочки на великій формі так, щоб вони не торкалися один одного, та помістіть у морозильну камеру на кілька годин.
Крок 3.
Витягніть форму з морозилки та перекладіть кавун у пакет чи пластиковий контейнер. Не забудьте прикріпити наліпку з датою заморозки. Зберігати кавун у морозильній камері можна 8 – 12 місяців при температурі -18 градусів.
Перед тим, як їсти ягоду, витягніть кілька шматочків з морозилки та поставте у холодильник.
Що приготувати з кавуна
Взимку смакувати кавун ніколи не буде нудно. Проте влітку, коли сезон цих ягід триває, хочеться вигадувати щось цікаве. Тому ми вирішили поділитись з вами рецептами десертів, які можна приготувати з кавуна.
Кавуновий шербет
Інгредієнти:
- 2 кілограми почищеного кавуна;
- 2 столові ложки цукру;
- сік з 3 лаймів;
- 3 столові ложки білого рому;
- дрібка солі, листя м'яти.
Спосіб приготування:
Крок 1. Шматки кавуна, цукор, сік лайма і ром перетворіть у блендері на пюре. Додайте м'яту і продовжуйте, поки вона теж не буде подрібнена.
Крок 2. Перекиньте суміш у пластиковий контейнер і поставте у морозильну камеру на кілька годин, при цьому ретельно перемішуючи кожну годину ложкою або міксером. Для повноцінного заморожування знадобиться 6 – 8 годин.
Молочно-кавуновий коктейль
Перед приготуванням необхідно заморозити кавун. Для цього наріжте його невеликими шматочками та покладіть на пергаментний папір.
Інгредієнти:
- шматки замороженого кавуна;
- 1 стакан молока;
- 2 столові ложки цукру.
Спосіб приготування:
Помістіть всі інгредієнти у блендер і добре збийте до консистенції коктейлю.
Кавунова вода
Інгредієнти:
- пів кавуна;
- 4 склянки води;
- свіжа м'ята;
- сік половини лайма;
- 3 столові ложки цукру або меду.
Спосіб приготування:
Крок 1. Змішайте у блендері кавуновий м'якуш, очищену від шкірки та кісточок, воду, цукор та м'яту.
Крок 2. Процідіть суміш через сито, додайте сік лайма та охолодіть перед подачею.
Кавуново-апельсинове смузі
Інгредієнти:
- шматки кавуна без кісточок;
- 1 склянка льоду;
- пів склянки апельсинового соку;
- чорний перець.
Спосіб приготування:
Крок 1. Нарізаємо кавун невеликим шматками та очищуємо його від кісточок.
Крок 2. Додаємо у блендер скибки кавуна, апельсиновий сік, перець та лід. Можна також додати меду, щоб напій вийшов солодким.