Благодійна ініціатива: щодня в Ужгороді небайдужі готують понад 50 обідів для безхатьків

Free ebooks Library zlibrary project Visit English version online.

Їжу безхатькам роздають волонтери благодійного фонду "Рука допомоги" на вулиці Фединця в Ужгороді. За словами співзасновника фонду Віталія Волошина, вони почали займатися благодійністю понад два місяці тому. Щодня роблять обіди та годують людей в приміщенні. Зараз, у зв’язку з карантином, вирішили роздавати їжу на вулиці


"Мене тут поважають і дають все, що мені потрібно. Я всім цим людям вдячний, що вони мене сюди взяли, "поставили на ноги". Я став доброю людиною і я їх поважаю" — сказав Гарік Сурмай, який приходить на обіди благодійного фонду протягом місяця.

У будівлі фонду годують близько 50-ти людей, — розповів Віталій Волошин. На час посилення карантину робитимуть це на вулиці. За його словами, 8 січня був перший день, коли вони годували людей з наметів на вулиці, пише Суспільне.

"Кожного дня ми готуємо свіжу їжу, — розповів співзасновник фонду, — варимо багато, щоб вони наїдалися та навіть брали з собою. Ми завжди перевіряємо їжу, щоб вона була правильно приготована, для цього у нас працюють кухарі. Робимо перші, другі страви та десерт, якщо є можливість, також чай та каву. У нас харчуються безхатьки, малозабезпечені, самотні старші люди – ті, хто потребують допомоги".

Закарпаття, УЖгород, беззхатьки, допомога, рука допомоги, їжа, обіди, підтримка

За словами Віталія Волошина, у фонді вони надають також психологічну підтримку. Психолог щовівторка проводить особисті бесіди, а щочетверга – групові заняття. Віталій Волошин також сказав що у фонді видали безхатькам посвідчення, що вони належать до благодійного фонду.

"Це примітивний такий, але хоч якийсь документ, який посвідчує їхню особу, бо деякі з них навіть не мають особистих документів, — розповів чоловік. — За нашими посвідченнями ми водимо також їх раз на місяць купатися в баню. Це все ми робим за кошти добровільних пожертв".

Крім вулиці Фединця, щонеділі волонтери роздають їжу в Новому районі. Віталій Волошин каже: у планах — і там проводити обіди щодня.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар