Виноградарський сезон на Закарпатті цьогоріч кращий за минулорічний

Free ebooks Library zlibrary project

Виноградарський сезон 2021 року на Закарпатті став кращим за торішній, через вищу якість технічних сортів


Про це розповів директор з виноградарства виноробні Закарпаття «Шато Чизай» Геннадій Вачиля, повідомляє Укрінформ.

«Виноградарський сезон 2021 року в регіоні є кращим, хоча за обсягами врожай винограду менший, ніж у попередні 2 роки. Особливо добре набрав кондиції виноград білих сортів, з яких створюють характерні для Закарпаття ароматні сухі вина», — розповів винороб.

З його слів, цього року сорт винограду Трамінер встиг набрати високу цукристість на рівні 25,4%, яка дає змогу створити відому марку вина.

«Троянду Карпат» на Закарпатті роблять не щороку, востаннє це вино випускали в 2017 р. Для нього потрібно щонайменше 24% цукру. Минулоріч цукристість Трамінеру не дозволила зробити десертне вино, тому виноград повністю використали для сухого та ігристого легкого напівсолодкого вина «Карпатський Сект». А цього року особливі умови, тому марочне вино буде», — повідомив Геннадій Вачиля.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар