Виноградарський сезон 2021 року на Закарпатті став кращим за торішній, через вищу якість технічних сортів
Про це розповів директор з виноградарства виноробні Закарпаття «Шато Чизай» Геннадій Вачиля, повідомляє Укрінформ.
«Виноградарський сезон 2021 року в регіоні є кращим, хоча за обсягами врожай винограду менший, ніж у попередні 2 роки. Особливо добре набрав кондиції виноград білих сортів, з яких створюють характерні для Закарпаття ароматні сухі вина», — розповів винороб.
З його слів, цього року сорт винограду Трамінер встиг набрати високу цукристість на рівні 25,4%, яка дає змогу створити відому марку вина.
«Троянду Карпат» на Закарпатті роблять не щороку, востаннє це вино випускали в 2017 р. Для нього потрібно щонайменше 24% цукру. Минулоріч цукристість Трамінеру не дозволила зробити десертне вино, тому виноград повністю використали для сухого та ігристого легкого напівсолодкого вина «Карпатський Сект». А цього року особливі умови, тому марочне вино буде», — повідомив Геннадій Вачиля.