В Америці за допомогою штучного інтелекту від Google незрячий зміг пробігти 5 кілометрів

Free ebooks Library zlibrary project Visit English version online. Play and win with bonuses.

У Нью-Йорку цього тижня 50-річний Томас Панек, який повністю втратив зір 30 року тому, зміг пробігти Центральним парком 5 кілометрів без допомоги собаки-поводиря чи людини. Зробив він це завдяки підказкам штучного інтелекту, який розробив Google


Про це пише Громадське з посиланням на Reuters.

Підказки штучний інтелект робив бігуну через навушники, підключені до смартфона.

«Найбезпечніша річ для незрячого — сидіти спокійно. Я цього не роблю», — каже Панек.

Він втратив зір у 20 років через генетичне захворювання. Нині керує школою собак-поводирів і не уявляє свого життя без бігу.

Розповідає, що йому набридло бігати за повільними спортсменами, які виконують роль провідника. Відтак чоловік рік тому вирішив знайти спосіб займатися спортом самостійно.

Він звернувся до Google, щоб там придумали застосунок, який би вказував бігуну, куди він повинен рухатися. Після цього Панек почав працювати спільно з компанією над створенням додатку. Працює застосунок так: камера смартфону фіксує орієнтир на біговій доріжці, програма визначає положення бігуна і дає йому звукові підказки.

«Бути тут — це неймовірні емоції. Це справжнє відчуття не лише свободи і незалежності, але й, знаєте, у мене з'явилося відчуття, що я такий же, як і всі», — сказав Панек після тестування додатку і своєї пробіжки Центральним парком.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар