Кондитерка з Перечина розробила пісне меню солодощів і пропонує власні рецепти для тих, хто дотримується християнської традиції. Рецептами улюблених смаколиків поділилася Галина Репарюк – знавчиня давніх закарпатських страв. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.
“Позиції пісних пирогів та мафінів ми вводимо в меню нашої кондитерської щоразу з постом, тобто чотири рази на рік. Адже люди, котрі дотримуються посту, все одно хочуть чогось солоденького. А традиційні рецепти дозволяють задовольнити смаки споживачів і не порушити приписи християнського посту”, – розповідає кондитерка.
Репарюк переконана, що з сучасним розмаїттям кондитерських продуктів можна приготувати вишукані смаколики.
“Якось робили навіть пісний торт, вийшло солодко і смачно, але більше такого не повторювали. По-перше, багато продуктів залишається невикористаними, а по-друге, я вважаю, якщо вже почав постити — то нічого їсти торти”, – жартує пані Галина.
Відтак, вона під час посту пече яблучний пиріг на томатному соку та мафіни із замороженими ягодами.
“Пробували також вводити в меню шоколадні тістечка, горіхові — але з рослинними замінниками основних інгредієнтів вони надто швидко тверднуть та втрачають смак, тому ми від цієї практики відмовилися. Натомість яблучний пиріг та мафіни стали улюбленими позиціями і добре розходяться в цей час, люди спеціально замовляють їх,” – каже кондитерка.