Кокосове молоко отримують з м’якоті кокоса і води в правильних пропорціях. Воно має характерний солодкуватий смак і надзвичайний аромат. Консистенція домашнього кокосового молока кремова і густа.
Кокос містить насичені жирні кислоти, які не накопичуються в організмі і є легкодоступним джерелом енергії. М'якуш багатий клітковиною, фолієвою кислотою, а також калієм, магнієм і фосфором.
Де можна використовувати
Кокосове молоко збагачує смак страв, пом’якшує пікантність і робить їжу кремовою. Його часто використовують для загущення супів, у кашах та десертах. А ще він неймовірно смакуватиме з кавою та іншими напоями!
Рецепт домашнього кокосового молока
Час: 1 доба
Порцій: 1 літр
Інгредієнти:
- 2 склянки холодної води;
- 2 склянки теплої води;
- 1 склянка кокоса.
Приготування:
- Очистіть кокос та отримайте смачну кокосову стружку.
- Залийте її 2 склянками холодної води. Відкладіть на всю ніч.
- На наступний день помістіть каструлю з кокосом на вогонь та підігрійте її. Будьте обережні, щоб не зварити м’якуш.
- Перемішайте до однорідності та процідіть через дрібне ситечко або застелений марлею друшляк.
- Ретельно відіжміть стружку.
- Додайте до стружки 2 склянки теплої води. Знову перемішайте і знову процідіть.
- Змішайте злиті рідини та перелийте їх у щільно закриту пляшку. Поставте в холодильник на пів години.
Смачного!
Цікавий факт
Досить поширене помилкове твердження, що кокос є горіхом. Така класифікація не вірна. Цей плід відноситься до кістянків – фрукти, які мають чітку диференціацію шарів. До них також можна віднести сливи, абрикоси та інші продукти, у яких є кістка всередині.