Є простий рецепт, як зробити смачний салат із огірків зі сухою гірчицею на зиму зі стерилізацією і без стерилізації – їм ми сьогодні і поділимося
Салат з огірків із гірчицею на зиму – прекрасна закуска. Смак у неї гостренький і пікантний, робиться вона досить легко, а результатом зусиль стають ну дуже смачні огірки на зиму. Причому цей рецепт огірочків на зиму передбачає як варіант зі стерилізацією, так і без стерилізації.
Хрусткі огірки з гірчицею на зиму зі стерилізацією
Рецепт розрахований на:
- огірки - 2 кіло;
- гірчиця суха - 2 столові ложки;
- часник - пара головок;
- натерта морква - 250 грам;
- цукор – 125 грам;
- масло – 125 мілілітрів рослинного;
- дев'ятивідсотковий оцет - 125 мілілітрів;
- сіль - пара столових ложок;
- чорний мелений перець - 1 ложка столова.
Як готувати:
- Всі овочі помити і подрібнити (нарізати або натерти, у випадку з часником – можна через прес пропустити) і перемішати. Додати до них спеції і масло. Знову гарненько перемішати.
- Суміш, що вийшла в результаті, залишити настоятися і дати сік – на три години.
- Перекласти заготовку на зиму в чисті банки і залити соком, який пустили овочі. Стерилізувати близько двадцяти хвилин.
- Банки закутати в ковдру або іншу щільну тканину і дати їм повністю охолонути. Після цього можна відправляти салат із огірків з сухою гірчицею на зберігання на зиму.
Огірки з гірчицею на зиму без стерилізації
Рецепт розрахований на:
- кілограм огірків;
- одну стол. ложку гірчиці (сухої);
- дві-три головки часнику;
- одну стол. ложку солі;
- половину столової ложки цукру;
- 400 грам цибулі ріпчастої;
- 20 грам петрушки;
- 100 мілілітрів рослинного масла;
- 40 мілілітрів дев'ятивідсоткового оцту;
- половину чайної ложки меленого чорного перцю.
Як готувати:
- Всі овочі помити і подрібнити (зокрема, огірки – кружечками, цибулю – півкільцями). Додати до огірків і цибулі суху гірчицю, зелень і спеції (крім масла і часнику). Все змішати і дати овочам пустити сік.
- Через півгодини додати масло і відправити тушкуватися на середньої сили вогні. Тушкувати теж потрібно півгодини.
- Потім додати подрібнений часник та оцет. Все перемішати і розкласти салат з огірків з гірчицею по стерилізованих баночках, закрутити кришками, укутати та дати охолонути. Зберігати в темному місці.
Подавати на стіл найкраще в охолодженому вигляді.