Груша і м'ясо - прекрасне поєднання для вишуканого салату
Солодка підсмажена груша з зернистою структурою і рум'яне м'ясо - чудове поєднання для салату. Такий яскравий і легкий салат з безліччю смаків приємно здивує гостей і рідних. Цю страва дуже просто приготувати. Для салату обирайте стиглі, але не дуже м'які груші солодких сортів.
Салат з грушею і куркою
- Груша - 2 шт.
- Куряче філе - 300 г.
- Сир з цвіллю або бринза - 150 г.
- Горіхи - 50 г.
- Листя салату - 500 г.
- Гірчиця негостра - 3 ст. л.
- Бальзамічний оцет - 1 ст. л.
- Мед - 1 ч. л.
- Маслинове масло.
Приготувати маринад: змішати гірчицю, бальзамічний оцет, мед і ложку оливкової олії. Груші розрізати на 4 частини і нарізати тонкими скибочками. У маринад викласти груші і залишити на 30 хвилин. Листя салату обмити і висушити, нарвати руками. Курку нарізати невеликими шматочками і обсмажити на сковороді на оливковій олії, поки не випарується вся рідина. Сир нарізати кубиками.
Грушу дістати з маринаду і обсмажувати на сковороді приблизно 5 хвилин. У миску для салату викласти листя салату, курку, сир, обсмажені груші. Полити салат маринадом, що залишився, посолити. Посипати горіхами за смаком.
Салат з грушею і курячою печінкою
- Куряча печінка - 300 г.
- Листя салату - 150 г.
- Груші - 2 шт.
- Помідори черрі - 150 г.
- Соєвий соус - 30 мл.
- Мед - 30 мл.
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Цукор - 1 ст. л.
- Сік 1/2 лимона.
Печінку промити і очистити від плівок. Розігріти сковороду з оливковою олією і обсмажувати печінку 5 хвилин. Потім додати до печінки соєвий соус і мед, смажити печінку ще 10 хвилин. Грушу нарізати тонкими скибочками і обсмажити на оливковій олії на іншій сковороді. Смажити 5 хвилин, потім додати в грушу цукор і смажити ще 3 хвилини, постійно помішуючи. Листя салату порвати руками, додати печінку і грушу, скропити лимонним соком і посолити. Додати нарізані половинками черрі.
Салат з грушею і хамоном
- Груша - 2 шт.
- Хамон - 70 р.
- Свіжий шпинат - пучок.
- Рукола - 100 р.
- Фісташки очищені рубані - 3 ст. л.
- Тертий пармезан - 2 ст. л.
- Сік лимонний - 2 ст. л.
- Бальзамічний оцет - 1 ст. л.
- Оливкова олія - 4 ст. л.
- Мед - 2 ч. л.
Для приготування заправки в невеликій ємності змішати оливкову олію, мед, бальзамічний оцет, додати рубані фісташки, посолити. Помити рукколу і шпинат, порубати. Зелень скропити заправкою. Грушу тонко нарізати і скропити лимонним соком. Хамон нарізати тонкими шматочками, викласти в салат. Посипати салат рубаними фісташками або іншими горіхами. Полити заправкою і посипати пармезаном. Залишити на 10 хвилин і подавати до столу.