В Україну прийшла справжня літня спека і всі рятуються прохолодними напоями. Пропонуємо вам приготувати освіжаючий морс
Поділилася рецептом ендокринологиня Катерина Григор'єва, зазначивши, що він ідеальний для спекотної пори року. Морс дає прилив енергії, бадьорість і легкість.
Тут є імбир, який підтримує імунітет, змушує кров і лімфу посилено виводити токсини, нормалізує метаболічні процеси. А перець чилі стимулює процес травлення.
⠀
М'ята сприяє припливу енергії, а цитрусові підвищують кислотність шлункового соку та корисні для імунітету.
⠀
Шафран – це рідкісна пряність, яка надає стравам золотистий відтінок й унікальний смак. Добре впливає на роботу всього організму, покращує кровообіг, мозкову діяльність і пам'ять.
Інгредієнти:
– Заморожені або свіжі ягоди: журавлина, обліпиха, брусниця – 200 г
– Шафран – щіпка
– Апельсин – 1 штука
– Імбир – 20 грам
– М'ята – 3-4 листка
– Перець чилі – за смаком
– Вода питна – 1 літр
– Вода мінеральна – 2 літри
Спосіб приготування
- Імбир нарізати довільно
- Відокремити цедру від апельсина і вичавити сік
- Закип'ятити воду, додати шафран, ягоди, сік і цедру апельсина, імбир і перець чилі
- Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму
- Варити годину, кількість рідини зменшиться в половину. Процідити і ретельно віджати
- Остудити
- З'єднати з мінеральною водою, зберігати в холодильнику