Веганське, дієтичне чи класичне: яке олів’є оберете до святкового столу Ви?

Martian Wallet is a reliable solution for managing your crypto assets. It ensures security, supports multiple tokens, and offers a user-friendly interface for seamless transactions.

Салат «Олів'є» протягом десятиліть є головною стравою новорічного столу, ставши його невід'ємною частиною, ми зібрали ТОП-5 рецептів салату, без якого не обійдеться жодне застілля


Олів'є класичний або «радянський»

Цей рецепт «Олів'є» з'явився саме в часи СРСР. У нього входять інгредієнти, які можна було знайти на прилавках магазинів тих часів, які не відрізнялися великим вибором.

Інгредієнти:

  • картопля - 4-5 штук
  • морква - 2 великі або 3 середні
  • консервований горошок – 1 банка
  • ковбаса «Докторська» - 300-400 г
  • солоні або мариновані огірки – 4-5 штук
  • яйця – 6 штук
  • цибуля – 1 штука
  • зелень
  • майонез.

1.Картоплю і моркву зварити «в мундирах». Зварити яйця.

2. Тим часом ковбасу і огірки нарізати дрібними кубиками.

3. Готові овочі та яйця почистити та також нарізати кубиками.

4. Дрібно нарізати цибулю.

5. Всі інгредієнти змішати, додати горошок і заправити майонезом.

6. Прикрасити зеленню.

Олів'є оригінальний: рецепт Люсьєна Олів'є XIX століття

Цей рецепт по кишені не кожному, проте саме таким повинен бути справжній «Олів'є». Творець рецепта Люсьєн Олів'є приховував його аж до самої смерті в 1883 році. Оригінальний рецепт «Олів'є» вперше був опублікований в 1894 році в журналі «Наша їжа».

Інгредієнти:

  • рябчик - 300 г
  • телячий язик відварний - 300 г
  • ракові шийки – 100 г
  • маринований огірок – кілька маленьких
  • свіжий огірок - 1 штука
  • варені яйця - 4 штуки
  • сирі яйця – 3 штуки
  • каперси - за смаком
  • оливкова олія - 300 мл
  • червона ікра - за смаком
  • свіже листя шпинату - за смаком
  • розмарин - за смаком
  • чебрець - за смаком
  • сіль
  • гірчиця столова ложка
  • винний оцет - чайна ложка
  • мелений чорний перець.

1. Замаринувати м'ясо рябчиків в оливковій олії з додаванням солі, чебрецю, розмарину і чорного перцю.

2. Загорнути м'ясо у пергамент і запікати 4 години при температурі 140.

3. Варені яйця, огірки (мариновані і свіжі), відварний язик нарізати дрібними кубиками.

4. Для соусу змішати гірчицю, оцет, 3 жовтки, сіль і перець, поступово вливаючи оливкову олію. Додати каперси.

5. Готове м'ясо рябчиків остудити і нарізати кубиками.

6. Всі інгредієнти змішати і заправити соусом.

7. Наверх викласти відварені ракові шийки і червону ікру.

Рецепт дієтичного Олів'є

В останні декілька років тема здорового способу життя і правильного харчування стала дуже популярною в наших краях. Тому ми підготували рецепт Олів'є, який не зашкодить вашій фігурі.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 штуки
  • свіжий огірок – 1 великий або 2 менших
  • мариновані огірки - 2 маленьких
  • заморожений горошок – 300 г
  • морква – одна велика
  • яйця – 4 штуки
  • нежирна сметана або йогурт
  • французька гірчиця
  • сіль.

1. Відварити куряче філе, моркву і яйця.

2. Заморожений горошок кілька хвилин проварити в підсоленому окропі.

3. Яйця ( 2 цілих і 2 білка), філе, моркву і огірки порізати кубиками.

4. Сметану або йогурт змішати з гірчицею в пропорції ¼.

5. Нарізані інгредієнтизмішати з горошком, посолити і заправити соусом.

Олів'є вегетаріанський

В останні роки все частіше можна зустріти людей, які відмовляються від вживання в їжу м'яса. Для таких людей підійде рецепт Олів'є з креветками.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука
  • свіжий огірок – 2 штуки
  • креветки (варені або консервовані) – 200 г
  • яйця – 4 штуки
  • апельсин – 1 штука
  • морква – 1 штука
  • консервований горошок – 200 г
  • майонез.

1. Яйця і моркву відварити.

2. Нарізати огірки, авокадо, моркву і яйця кубиками.

3. Дрібно нарізати креветки.

4. Додати горошок, посолити і заправити майонезом.

5. Зверху прикрасити салат очищеною м'якоттю апельсина.

Веганський рецепт Олів'є

На відміну від вегетаріанців, які не їдять м'ясо, вегани повністю відмовляються від продуктів тваринного походження, включаючи молочні продукти і яйця. Але і для таких людей є особливий рецепт «Олів'є».

Інгредієнти:

  • картопля – 4-5 штук
  • морква – 1 велика
  • печериці – 500 г
  • консервований горошок – 1 банка
  • солоні або мариновані огірки – 4-5 штук
  • тофу – 200 г
  • борошно – 1 склянка
  • сік половини лимона
  • рослинне масло – 150 г
  • гірчиця – 1 столова ложка
  • цукор – 2 столових ложки
  • сіль
  • вода – 3 склянки

1. Картоплю і моркву відварити. Печериці відварити або посмажити, попередньо дрібно нарізавши.

2. Огірки, тофу й варені овочі нарізати невеликими кубиками.

3. Для приготування пісного майонезу необхідно змішати воду з борошном, уникаючи появи грудочок. Потім отриману суміш довести до кипіння, щоб вона загусла.

4. Окремо змішати рослинну олію, гірчицю, лимонний сік, сіль і цукор. Добре збити блендером.

5. Не припиняючи збивати, повільно влити борошняну суміш.

6. Всі інгредієнти перемішати і заправити пісним майонезом.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар