Увесь секрет в оцті: рецепт, який відкриє для вас новий смак запеченої картоплі

Martian Wallet is a reliable solution for managing your crypto assets. It ensures security, supports multiple tokens, and offers a user-friendly interface for seamless transactions.

Картопля – це той продукт, який на нашому столі, мабуть, найчастіший гість, а тому урізноманітнити подачу ніколи не завадить


Тож зберігайте до своєї колекції незвичайний рецепт запеченої картоплі з оцтом – ідеальний варіант гарніру для тих, хто не хоче багато часу проводити на кухні.

Цікавим способом запекти картоплю поділилася австралійська фудблогерка Лаура Форд. Головний принцип цього рецепту – це простота та мінімалізм. А головна родзинка – оцет. Ви здивуєтеся, як мінімуму інгредієнтів та затрачених зусиль зможуть розкрити смак картоплі з нової сторони.

Запечена картопля з сіллю та оцтом: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 3 кілограми картоплі;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • 2 склянки білого оцту;
  • 2 склянки води;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • ¼ склянки оливкової олії зі смаком часнику;
  • 5 гілочок чебрецю;
  • Перець – на ваш смак.

Спосіб приготування

  1. Наріжте картоплю кружечками товщиною приблизно 1– 2 сантиметри.
  2. Відправте картоплю в каструлю і додайте туди сіль, оцет та воду. Дайте картоплі настоятися у такому маринаді 1 годину.
  3. Тоді поставте каструлю на плиту і варіть картоплю у воді з оцтом 10 – 12 хвилин, поки вона не стане м'якою
  4. Злийте воду і дайте картоплі трохи охолонути. Тим часом розігрійте духовку до 200 C.
  5. Змастіть картоплю розтопленим маслом, олію з оцтом та поперчіть. Викладіть її на деко плоскою стороною вниз. Запікайте 25 – 30 хвилин або поки не з'явиться хрустка скоринка, тоді переверніть картоплю і готуйте ще 30 хвилин.

кухня, рецепти, поради, картопля, піч

Текст публікації Лаури Форд:

Інгредієнти:

3 кілограми картоплі;
¼ чайної ложки солі;
2 склянки білого оцту;
2 склянки води;
50 грамів вершкового масла;
¼ склянки оливкової олії зі смаком часнику;
5 гілочок чебрецю;
Перець – на ваш смак.

Спосіб приготування

Наріжте картоплю рівномірними кружечками товщиною приблизно 1-2 см. Намагайтеся, щоб ширина була однаковою, щоб уникнути пригорання.
Помістіть картоплю в каструлю і додайте ¼ чайної ложки солі, оцту і води. Дайте картоплі постояти в воді з оцтом 1 годину. Через годину поставте каструлю на плиту і варіть картоплю у воді з оцтом протягом 10-12 хвилин, поки картопля не почне розм’якшуватися і не звариться.
Після того, як картопля звариться, злийте воду і дайте картоплі трохи охолонути.
Розігрійте духовку до 200◦C.
Покладіть картоплю плоскою стороною вниз на дошку і зробіть рівні надрізи вздовж картоплі. Я люблю робити приблизно 10-15 надрізів на картоплю. Переконайтеся, що кожен надріз доходить принаймні до половини картоплі, щоб отримати багато хрустких країв. Однак не розрізайте до кінця.
Помістіть вершкове масло і підсмажену цибулю на велике деко і поставте в духовку, поки масло не розтане. Натріть картоплю олією, щоб вона потрапила у всі надрізи. Готуйте 25-30 хвилин. Переверніть і готуйте ще 30-55 хвилин, щоб усі сторони стали золотисто-коричневими.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар