У Мукачеві триває «Червене вино»: які цього року ціни (ФОТО)

Martian Wallet is a reliable solution for managing your crypto assets. It ensures security, supports multiple tokens, and offers a user-friendly interface for seamless transactions.

У морозному повітрі пахне глінтвейном, спеціями і смаженим  м’ясом. У Мукачеві продовжується фестиваль «Червене вино». Цього року все, як завжди – будиночки у парку, безкоштовна дегустація і гастролокації. 

Минулого року захід вперше проходив у локдаун-форматі – без відвідувачів, лише з дегустаційною комісією, яка працювала в Мукачівському замку, і можливістю замовити продукцію виноробів онлайн. Ще тоді всі сподівалися, що такий досвід – востаннє. Адже жодна трансляція не зрівняється зі справжньою атмосферою фестивального містечка.

Учасниками «Черевеного вина – 2022»  стали 22 закарпатські винороби, які привезли 18 сортів вина 30 різних найменувань. Окрім них, представлені 4 виробники закарпатської паленки. На додачу до цього, на фесті торгують різноманітними настоянками, стравами на грилі і квашениною, солодощами та навіть варенням з шишок. Останнє, кажуть, помагає від кашлю.

Повний погар вина або глінтвейну на фестивалі вартує 30 гривень, пляшка – 150 гривень.

Паленка – 25-45 гривень за 50 грам

Свиняча рулька – 40 гривень за 100 грам

Шашлик – 50-60 гривень

Ковбаса – 50-55 гривень

Картопля – 20-25 гривень

Бриндзя – 270 гривень за кілограм

Варення з шишок – від 100 грн за банку

Гості, які тут не вперше, знають: на «Червеному вині» сонячний напій не обов’язково купувати. Щоб покуштувати, грамів зо 20 наллють безкоштовно.

Найкращі вина мукачівського фесту обиратиме міжнародна комісія, до якої увійшли сомельє з Угорщини та Словаччини. А хто з учасників найбільше продасть – залежить уже від самих відвідувачів «Червеного вина».

Підготував журналіст Віктор Косина, для «Першого кабельного»

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар