Яловичина, свинина та м’ясо птиці подорожчають в Україні
За прогнозом вчених Інституту аграрної економіки, у першому півріччі 2022 року збережеться тенденція зростання цін як мінімум на 15-20%.
Як повідомляє прес-служба ННЦ “Інститут аграрної економіки”, обмежена купівельна спроможність громадян посилила напруженість конкуренції між свининою та курятиною. Але наразі перевага за останньою.
Найбільше в Україні подорожчало – аж на 26,6% – м’ясо птиці. Наразі куряча тушка коштує близько 70,82 грн/кг.
Найменше ж змінилися споживчі ціни на свинину. Так, на початок січня 2022-го вартість порівняно із січнем 2020 року підвищилася на 6,8% – до 123,75 грн/кг.
Водночас, споживча ціна на сало зросла на 19,8% порівняно з 2020 роком. Вона становить 90,24 грн/кг.