Смачне і ніжне доповнення до кави та чаю: рецепт пісного апельсинового манника

У піст не варто відмовлятися від смачної, але пісної випічки


Упродовж Великого посту можна побалувати себе смачною випічкою, дотримуючись правил. Прекрасним доповненням до чашки чаю чи кави може стати пісний апельсиновий манник від кулінара Світлани Матющенко.

Готується пиріг просто і швидко і без особливих фінансових витрат.

Інгедієнти:

• 200 г манної крупи;

• 200 г борошна;

• 200 мл апельсинового соку;

• 180 г цукру;

• 100 мл олії;

• 3 столові ложки фруктового або ягідного джему;

• 0,5 чайної ложки соди;

• 0,5 чайної ложки оцту;

• цедра 1 апельсина;

• дрібка солі.

Приготування:

Манну крупу з'єднати з цукром, влити олію і свіжовичавлений апельсиновий сік, всипати натерту на дрібній тертці апельсинову цедру, додати джем. Масу ретельно вимішати і залишити на пів години, щоб манка набухла.

Після цього у масу додати погашену оцтом соду, борошно, сіль, і перемішати. Тісто має бути за консистенцією як сметана. Щоб урізноманітнити смак, в тісто для манника можна додати родзинки, цукати або горіхи.

Тісто викласти у змащену олією форму і випікати за 180°С близько 35-40 хвилин.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар