Скільки потрібно їсти, щоб худнути: простий метод без підрахунку калорій

Martian Wallet is a reliable solution for managing your crypto assets. It ensures security, supports multiple tokens, and offers a user-friendly interface for seamless transactions.

Ні для кого не секрет, що для схуднення людина має витрачати більше калорій, ніж споживає. Для цього існує підрахунок калорій


Однак є ще один спосіб контролювати порції їжі – метод долоні. Детальніше про нього розповіла лікарка-дієтологиня та ендокринологиня Альбіна Коміссарова.

Вирішила розповісти вам про ще один метод контролю порції без підрахунку калорій і зважування їжі – метод долоні. Він не такий популярний, як метод тарілки, тому що складніший для розуміння, але багато моїх пацієнтів його люблять та активно використовують,
– зазначила Коміссарова.

Метод долоні: у чому суть

  1. У день допускається певна кількість порцій кожної групи продуктів.
  2. Одна порція вимірюється вашої долонею. За словами дієтологині, це принципово важливо, "тому що долоня 3-річного малюка підходить тільки йому, а ваша долоня – тільки вам".

Скільки порцій можна на день

За словами дієтологині, це залежить від групи продуктів.

Наприклад:

    • Якщо вам потрібно їсти 5 порцій овочів і фруктів на день (1 порція = 1 кулак), значить, можна з'їсти 5 "кулаків". Це може бути: 1 яблуко, 2 ківі, 1 цибулина, 1/2 банана, 1 помідор
  • Якщо потрібно з'їсти 2 порції білка на день (1 порція = долоня без пальців), значить, можна з'їсти 2 "долоні без пальців". Наприклад, 150 грамів риби та 150 грамів м'яса.
  • Якщо потрібно з'їсти 4-6 порцій складних вуглеводів на день – діапазон залежить від цілей і потреб. 1 порція = 1 жменя. У такому разі, протягом дня дозволено 4-6 таких "жмень". Наприклад, 2 жмені вівсянки – на сніданок, 1 шматок хліба та 1 жменя гречки – на обід і 2 хлібці – на вечерю.

Звичайно, тут багато різних нюансів та винятків, але детально це все розбирається в процесі роботи з пацієнтом, щоб він не плутався,
– резюмувала Альбіна Коміссарова.

 

 

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар