Редиска – маленька і дуже корисна. Вона поспішає порадувати нас своїм багатством вітамінів набагато раніше, ніж інші овочі, так як однією з перших з'являється на грядці
Кореспондент сайту Першого кабельного вирішив вийти на ужгородський ринок і дізнатись якої якості зараз редиска та яка її ціна в порівнянні з іншими овочами.
В Ужгороді на базарі виявилось багато свіжої редьки. Ціни на неї коливаються в діапазоні 13-15 грн.
Дехто з жителів Ужгорода стверджував, що такий овоч, як редиска зараз перебуває не дуже в хорошому стані. І її якість неабияк зіпсована парниковим вирощуванням і великою кількістю нітратів.
Однак, продавці Марта та Юлія заперечують такі твердження. Кажуть, овочі до них надходять першої свіжості. Окрім того, редиска та інша овочева продукція проходить аналіз в лабораторії, аби виявити в ній кількість шкідливих речовин.
Покупці говорять, що на цьому базарі їх продукти задовольняють. Вже багато часу вони купують тут овочі і ніколи не скаржились. Так, ціни на овочі не дешеві, але як то кажуть, від цього нікуди не дінешся.
Також пропонуємо вам підбірку цікавих фактів про редиску:
- Батьківщиною редиски є Середня Азія. Саме на цій території її вирощують з давніх часів. А в Європу цей коренеплід вперше потрапив у XVI столітті
- Редиска вважається першим овочем, який щорічно зростає на грядках у дачників.
- Редиска містить набір вітамінів (PP, B1, B2, C), мікроелементів (калій, фосфор, кальцій і залізо), а також різноманітних корисних речовин (клітковина, білки, вуглеводи, цукор).
- Фітонциди, які входять до складу редиски, можна назвати природними антибіотиками, оскільки споживання редиски може вберегти вас від простудних захворювань.
- В перекладі з латини "редиска" перекладається як "корінь".
- Цей коренеплід має специфічний, гоструватий із гіркуватим смак, адже в його складі є гірчична олія.
- Дієтологи пропонують вживати редиску тим, хто хоче схуднути. В 100 грамах продукту міститься 19 ккал.