Найпопулярніша літня ягода: кому не можна їсти черешню

Martian Wallet is a reliable solution for managing your crypto assets. It ensures security, supports multiple tokens, and offers a user-friendly interface for seamless transactions.

Черешня містить багато вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Літні ягоди дуже корисні для нашого організму. Але, застерігають лікарі, їх можна їсти далеко не всім

Насамперед важливо зазначити, що в черешні багато антиоксидантів. Водночас, що темніший колір ягід, то більше антоціанів, які мають чимало переваг для здоров'я. Зокрема вони допомагають знизити ризик розвитку серцевих захворювань. Завдяки антиоксидантам черешня допомагає запобігти чи уповільнити пошкодження клітин. Додатковий бонус — черешня містить вітамін С, який сприяє виробленню колагену і приносить користь здоров'ю шкіру

Деякі дослідження також виявили, що черешня містить сполуки, які пригнічують ріст ракових клітин, зокрема клітин раку молочної залози, печінки, товстої кишки, підшлункової залози, легенів, шкіри. В темній черешні містяться фенольні кислоти і флавоноїди, які впливають на розмноження і проникнення в навколишні тканини ракових клітин.

Дослідники з Міністерства сільського господарства переглянули 29 досліджень, присвячених черешні. Результати показали, що ці ягоди зменшують окислювальний стрес і запалення. Для людей із запальними захворюваннями, такими як артрит і подагра, це приємна новина. А оскільки додаткові дослідження показали, що вживання вишневого соку може знизити рівень сечової кислоти, це може зменшити кількість нападів подагри. Хоча експерти кажуть, що необхідні додаткові дослідження, щоб дати настійну рекомендацію щодо вживання цього соку, аби полегшити біль від подагри.

Кому не можна їсти черешню

Побічні ефекти черешні переважно пов'язані з ураженням нирок і алергічними реакціями.

Тобто, кажуть лікарі, вона може негативно впливати на пацієнтів з хронічними захворюваннями нирок, викликаючи гостре ураження нирок (ниркову недостатність, що порушує нормальні процеси фільтрації нирок).

Черешня містить важливий білок, який діє як основний алерген. Однак, вона зазвичай вважається безпечною, якщо приймати її у рекомендованих дозах. У небагатьох дітей може розвинутися алергія, якщо вони з’їдять надто велику кількість черешні на добу.

Вживання черешні може викликати також проблеми з животом: здуття, діарею, больові відчуття. А тому лікарі радять їсти не більш ніж 300 г черешні за один раз і не більш ніж 1 кг на день.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар