Науковці з Данії та Китаю з'ясували, що прослуховування хард-року та хеві-металу підштовхує до споживання нездорової їжі
Про це свідчить дослідження, оприлюднене в журналі Appetite.
У ньому взяли участь 215 представників різних соціальних груп Данії та Китаю. Учасникам запропонували дві версії однієї й тієї ж пісні: одна була більш заспокійливою (джазове фортепіано, більш повільний темп тощо), а інша — більш агресивною (спотворений гітарний звук, швидкі біти, важкі ударні партії тощо).
З'ясувалося, що люди, які слухали спокійніші мелодії, обирали більш здорову їжу, а слухачі важкої музики — нездорову. Таким чином дослідники виявили причинно-наслідковий зв'язок між здоровою їжею та спокійними звуками.
«Зазвичай, коли ми думаємо про вибір їжі, ми враховуємо смак, аромат і, звичайно, її зовнішній вигляд. Але звуки ми досі недооцінювали», — зазначив один із дослідників Данні Пен-Лі.
Він запропонував людям, які стежать за своєю вагою, уважно ставитися до музики, яку вони слухають. Пен-Лі запевнив, що важка музика може завадити більш раціональному вибору їжі, тоді як «здорова» музика сприяє більш розслабленому і ясному мисленню.