Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області провели обстеження пунктів перебування та харчування тимчасово переміщених осіб. На території Берегівського району розгорнуто 21 пункт де організовано харчування. Щодня близько 974 осіб забезпечуються безкоштовним триразовим харчуванням
Також спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби Закарпаття оглянуто місця зберігання та приготування харчових продуктів на предмет забезпечення холодильним обладнанням, наявності товаротранспортних накладних, декларації виробника та експертних висновків на харчові продукти, які є в наявності.
Під час проведення моніторингу спеціалістами зверталась увага на санітарно – гігієнічний стан приміщень в яких проводиться приготування їжі, дотримання вимог законодавства в частині безпечності харчових продуктів, а також надавались пам’ятки.
Керівникам та організаторам надані чіткі рекомендації забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для уникнення спалахів харчових отруєнь та групових захворювань.
Під час моніторингових візитів фахівцями управлінь відділів в районах Головного управління Держпродспоживслужби проводився відбір взірців питної води, харчових продуктів та гігієнічних змивів з об’єктів довкілля для проведення лабораторних досліджень.
Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.