Вже тиждень як в Ужгороді збирають ківі. Врожай цього року майже 1,5 тонн, що не менше минулорічного
Цьогоріч, незважаючи на літню спеку і малу кількість опадів, врожай не менший, ніж в минулі роки, йдеться в повідомленні. Загалом з одного куща ківі можна зібрати від 50 до 100 кг плодів.
«В цьому році для отримання якісного врожаю було потрібно більше поливу. Полив для ківі — головне. Хімікати не потрібні, але полив повинен бути обов'язково», — розповів біолог і селекціонер Генріх Стратон.
Однією з переваг ківі Генріх Стратон називає довготривале зберігання. Якщо плоди досить тверді, їх можна зберігати у земляному погребі, де зберігають яблука і картоплю зазвичай.
«Для того щоб плоди були смачні, їх варто тримати у теплому місці дві-три доби, щоб вони дозріли», — каже він.
Підприємець Віктор Пащенко додав, що події, які відбуваються в Україні, цьогоріч вплинули як на вирощування ківі, так і на реалізацію саджанців. Зокрема, було важко закупити плівку та деякі інші матеріали для вирощування культури.