Це вже буде 15 фестиваль різників, який проводять традиційно в останні вихідні січня
Місце проведення також не змінилося. У селі Геча Берегівського району 29 січня будуть чекати гостей на традиційний фестиваль гентешів.
У святковій програмі конкурс серед різників на приготування найсмачніших гурки, ковбаси, а також українських та угорських м'ясних страв.
Гентеші – майстри по заготівлі свинини та приготуванні страв з неї. Виключно угорська традиція прижилася у с. Геча не випадково. Компактне проживання цього етносу на Берегівщині має сильний вплив кухню.
Місцева кухня різко відрізняється не лише від української, але і від закарпатської. Якщо закарпатська кухня – це суміш словацької, угорської, російської, української, румунської кухні, то на Берегівщині сильно виражена саме гостра угорська кухня.
Розпочнуть свою роботу різники о 7 ранку, а завершать у вечері.