На Зеленому ринку в Ужгороді вже продають полуницю, яку виростили закарпатці у тепличних умовах. За кілограм стиглих ягід правлять 180 грн
Кореспондент «Карпатського об’єктива» поспілкувалася із продавчинею ароматних ягід, пише Голос Карпат. Жінка розповіла, що з Мужієва Берегівського району.
– Перший урожай стиглих ягід зібрали днів десять тому. Це на два тижні раніше, як торік. Цього року гріли більше і температура в теплицях була вищою. Кілограм ягід продавали за 200, тепер ціну трохи знизили. У четвер будемо збирати стиглі, у п’ятницю привеземо на базар, так що приходьте – будете мати свіжі ягоди на великодньому столі, – каже жінка. Вона зауважила, що ягоди не оброблені «хімією», їх їдять діти та онуки.
На декількох торгових точках на ринку полуницю продають два місяці. Товар з Іспанії. За кілограм правлять 180-200 грн. Продавці тримають високу ціну, бо ягід небагато. Кажуть, що ціна впаде після великодніх свят та як піде наша, закарпатська полуниця.