Малосольні огірки - одна з найпопулярніших літніх закусок, яка чудово доповнює будь-яку страву і прикрашає застілля
Приготовлені за цим рецептом малосольні огірки виходять неймовірно ароматними, апетитними і хрусткими, з легкою гостринкою.
Інгредієнти:
- 2-2,5 кг огірків
- 1 стручок червоного гострого перцю
- 1 головка часнику
- 3-5 парасольок кропу
- 8-10 листків смородини
- 8-10 листків вишні
- 3-5 листків хрону
- 1 корінь хрону
- вода
- сіль
Приготування
Огірки вимити і замочити на 2-3 години в холодній воді.
Все листя промити, часник і корінь хрону очистити і нарізати невеликими шматочками, гострий перець нарізати кільцями.
Сіль розчинити в холодній питній воді з розрахунку 2 столові ложки без гірки солі на 1 л води.
На дно емальованої або скляній ємності викласти шар листя і пару парасольок кропу, потім щільно укласти половину норми огірків, пересипаючи їх коренем хріну, часником і гострим перцем, наверх знову листя, потім залишилися огірки з коренем хріну, часником і гострим перцем. Верхній шар - листя і парасольки кропу.
Підготовлені огірки залити розсолом так, щоб він їх повністю покрив, укласти зверху плоску тарілку догори дном, поставити на неї гніт, наприклад, літрову банку з водою і залишити при кімнатній температурі. Якщо в приміщенні жарко, огірки будуть готові вже на другу добу.
На замітку
Огірки вибирайте свіжі, середньої величини і правильної форми.
Якщо хочете, щоб огірки засолені швидше, перед послом відріжте у них кінчики.
Приготовлені таким чином огірки можна законсервувати на зиму. Для цього слід їх перемити, укласти в банки, перекладаючи листям і спеціями, закип'ятити розсіл, в якому вони перебували, залити їм огірки і закатати.