Сьогодні напої від бренду Бакарді відомі по всьому світу. Однак так було не завжди. Історія компанії — це розповідь про боротьбу з обставинами та новаторство. Вона починається з Факундо Бакарді — емігранта з Іспанії, який оселився на Кубі. Саме цьому чоловікові вдалося перетворити різкий піратський напій на приємний на смак ром, який отримав тисячі поціновувачів у цілому світі.
Як усе починалося
У 1843 році іспанець відкрив свій алкогольний магазин. Згодом йому вдалося розширити бізнес. Справи йшли добре, аж поки в 1852 році землетрус не руйнує половину міста та не змушує Факундо змінити напрям діяльності. Чоловік придумав, як створити напій преміальної якості. Після багатьох експериментів він вирішив застосовувати в приготуванні алкоголю нову операцію. Бакарді пропускав майбутній ром через вугільний фільтр, який відділяв різноманітні домішки. Потім алкоголь переливали в дубові бочки та підбирали купаж. Усі свої дії та їх результати чоловік ретельно записував, аби уникнути помилок. Старання Факундо принесли результати: виробник отримав м’який та ароматний напій, який не був схожий на піратський ром. Його новаторський підхід дозволив створити якісний і смачний алкоголь. У 1862 році з’являється компанія Бакарді. Її продукція підкорила різні верстви населення — монархів, гурманів і звичайних людей. Напій від виробника стає еталоном, за яким оцінюють якість інших ромів. Згодом на компанію чекали буремні часи, але її власники змогли зберегти традиційні рецепти та технологію виробництва. Через 160 років продукцію бренду все ще виготовляють представники сім’ї.
Лінійки легендарного рому
За роки свого існування компанія створила різні види цього алкогольного напою. Серед них:
- Blanca;
- Oro;
- Negra;
- Spiced;
- Oakheart.
Ром від компанії різниться за кольором, смаковою та ароматною композицією. Відтінок напою може бути білим, золотим і темно-бурштиновим. У спиртному присутні нотки ванілі, карамелі, меду, фруктів, трав і спецій. Алкоголь відрізняється й за часом витримки. Є варіанти, які зберігаються в дубових бочках до 5 років. Доступні також позиції, які витримувалися до 10 років. Ознайомитися з лінійками та придбати пляшечку смачного напою від Bacardi допоможе маркет алкогольних штук. Ром приємно пити в чистому вигляді. До нього додають кубики льоду. Чистий Бакарді подають до або після трапези. Напій добре розбавляти содовою, колою, соком. Ви можете сміливо експериментувати з рецептурою. Ром також використовують для створення смачних коктейлів — «Куба лібре», «Піна колада», «Мохіто» та інших. Для цього напій комбінують із лікерами, сиропами, цитрусовими та м’ятою. Завдяки цьому з’являються нові, незвичайні смаки. Такі мікси можна замовити в барі або приготувати на власній кухні. Проте у споживанні рому, як й іншого алкоголю, варто знати міру. Так ви зможете по-справжньому насолодитися алкоголем без шкоди здоров’ю.