Літо – найкраща пора, щоб збагатити організм вітамінами на зиму, яких так багато в сезонних ягодах, фруктах, овочах
Також зараз саме час зимових заготовок, які будуть такими смачними і корисними через пів року, але вже у вигляді варення, солінь і чудесних конфітюрів.
Сьогодні ділимось із вами 3 смачними рецептами вишневого варення, яке зробить навіть найзвичайнісінький пиріг приголомшливо смачним.
Вишневе варення з лимоном
Інгредієнти:
- вишня – 3 кг
- цукор – 3 кг
- лимон – 1-2 шт.
Спосіб приготування:
Помийте і очистьте вишні від кісточок, засипте цукром і залиште так на 6-12 годин, періодично помішуйте, щоб цукор рівномірно розподілився.
Варення вариться в три етапи: 1 – доведіть варення до кипіння, постійно помішуючи, зніміть з вогню, накрийте марлею каструлю і на 6 годин відставте, так зробіть ще 2 рази. Коли будете проварювати втретє – додайте сік лимона, ретельно перемішайте.
Банки простерилізуйте зручним для вас способом, гаряче варення розлийте по банках і закрутіть.
Обов’язково переверніть догори дном, накрийте теплою тканиною і дайте повністю охолонути, винесіть їх у прохолодне, темне місце.
Варення з вишні без цукру
Інгредієнти:
- вишня – 800 г
- стевія – 8 ч. л.
- лимонний сік – 1 ч. л.
- ванільний цукор – ½ ч. л.
Спосіб приготування:
Помийте і видаліть кісточки з вишні, додайте стевію, перемішайте і варіть на слабкому вогні близько 1,5 год, постійно помішуючи, інакше варення підгорить.
За 30 хвилин до закінчення варіння додайте лимонний сік і ванільний цукор, перемішайте, варіть ще пів години і прямо гарячим законсервуйте.
Варення "Вишня в желе"
Інгредієнти:
- вишня – 1 кг
- цукор – 1 кг
- вода – 0, 5 мл
- желатин – 70 г
Спосіб приготування:
Помийте і очистьте вишні від кісточок, засипте цукром, залиште так на 1 годину, щоб ягода пустила сік.
Желатин залийте гарячою водою, залиште так на хвилин 10-15, щоб добре набух.
Варення ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, варимо після ще 5 хвилин і додаємо желатин, ретельно перемішуємо і відразу розливаємо по банках, швидко консервуємо.
Гарячі банки перевертаємо догори дном, закутуємо в теплу тканину і так залишаємо до повного охолодження. Опісля – переносимо в холодне, темне місце.