Рулет з лаваша - дуже проста і ситна закуска. Це абсолютно універсальна страва, адже начинити її можна чим завгодно. Така закуска завжди виручить, якщо потрібно подати щось просте на святковий стіл. А ще лаваш виглядає дуже красиво, адже на зрізі видно апетитну начинку.

Матеріал 24 каналу

Наповнення для такого рулету може бути будь-яке: сир, сьомга, крабові палички, гриби, курятина, шинка, риба, морква, яйця, фарш, консерви, огірки, помідори, зелень. Для зручності вживання можна приготувати маленькі рулетики з лаваша.

Рулет із лаваша з сиром та овочами

  • Лаваш тонкий - 200 г
  • Сир м’який знежирений - 2 ст.л
  • Гірчиця - 0,5 ст.л.
  • Овочі (огірки, помідори, болгарський перець) - 200 г
  • Спеції сухі - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Зелень - за смаком

Огірки помити, відрізати кінчики й нарізати тоненькою соломкою. Помідори нарізати тонкими слайдами, їх краще брати в міру соковиті.

Перець помити, видалити серцевину та нарізати соломкою. Зелень подрібнити.

рецепти, приготування, смакота, лаваш, закуски

Готуємо сирну пасту. Перемішати сир і гірчицю до отримання однорідної маси. Змастити отриманою постою лист лаваша тонким шаром. Викласти на змащений лаваш у довільній послідовності овочі та зелень. Посолити і поперчити начинку за смаком.

Скрутити лаваш у рулет, загорнути його в харчову плівку і дати постояти 10-15 хвилин для просочення. Перед подачею нарізати рулет на порційні шматочки.

Конвертики з лаваша із курятиною

  • Лаваш тонкий - 1 лист
  • Філе куряче відварне - 150 г
  • Помідор - 1 шт.
  • Сир - 100 г
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Базилік зелений свіжий - кілька гілочок
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 50 мл
  • Сметана (або йогурт грецький густий) - 3 ст. л.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - за смаком
  • Олія - для смаження

Часник очистити й натерти на дрібній тертці або вичавити через прес.

Додати в сметану подрібнений часник і дрібку солі. Перемішати й залишити соус настоюватися.

Помідор нарізати напівколами. Варене куряче філе і сир нарізати тонкими слайсами. Цибулю та базилік нарізати досить дрібно.

Лаваш розрізати на смужки шириною приблизно 15 см.

рецепти, приготування, смакота, лаваш, закуски

З одного краю смужки лаваша візуально виділити квадрат і змастити його сметанним соусом. Зверху на соус викласти куряче філе, базилік, зелена цибуля, помідор і сир. Трохи посолити.

Скласти квадрат лаваша з начинкою, щоб вийшов трикутник. Потім згорнути лаваш так, щоб в результаті також вийшов трикутник. Начинка повинна бути закрита з усіх боків.

Яйця розбовтати з дрібкою солі та молоком. Вмочити у них конвертики з усіх боків.

Викласти лаваш з начинкою на сковороду з розігрітою рослинною олією. Обсмажити конвертики на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, до рум'яності. Обсмажені конвертики викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рулет із лаваша з червоною рибою

  • Лаваш тонкий - 200 г
  • Червона риба (слабосолена сьомга) - 200 г
  • Плавлений сир - 200 г
  • Кріп - 20 г

Якщо лаваш тонкий, то два його листи розстелити один на одного, щоб начинка не просочилася. Рясно змастити лаваш по всій площі плавленим сиром.

Червону рибу нарізати на невеликі шматочки. Рівномірно на невеликій відстані один від одного розкласти шматочки червоної риби по лавашу.

Кріп промити, обсушити й дрібно нарізати. Посипати рівномірно ним на рибу.

Акуратно, підігнувши край, скручувати лаваш з начинкою в щільний рулет. Загорнути рулет в харчову плівку і прибрати в холодильник приблизно на годину.

Дістати рулет з холодильника і нарізати на порційні шматочки товщиною 1,5-2 сантиметри. Викласти рулет з червоною рибою на красиве блюдо й можна подавати до столу.