«Славити Ісуса рада із Жденієва громада»: конкурс-огляд різдвяних колядок

Невмирущі традиції  з давніх давен присутні у кожному селі на Закарпатті. Ось і в Жденіївській ТГ кожен колектив мав змогу представити свій вертеп і коляду, так як завелося у них в селах. В жденієвському будинку культури зібралася вся громада аби прославити Ісуса Христа різдвяними традиційними колядками. Між всіма колективами було проведено конкурс на звання найкращого і найцікавошого

Було вельми цікаво спостерігати і слухати, як колядує в себе вдома сусіднє чи далеке село, адже кожен з колективів має свою особливість і родзинку. У вертепах можна було побачити, як дорослих учасників так і школярів. Особисто і всі учасники кажуть, що для них дуе важливо підтримувати такі різдвяні традиції, які зародились ще з давніх давен.

Всі гості заходу, підтримуючу таку закарпатську культури, із захопленням та теплом в серці, перебували на святковій програмі. І неабияк підтримують таку хорошу ініціативу.

Депутат Закарпатської ОДА Зоя Темнохудова також була членом журі і закінчуюючи програму, особисто нагородила переможців конкурсу. Перше місце посіла коляда з села Пашківці. Як було зазначено, всі інші учасники, які не посіли призові місця були розміщені разом на 4 місці.

 

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар