Сьогодні у селі Геча Берегівського району фестивалили – там пройшов гастрономічний фестиваль гентешів (різників)
Зануритися в атмосферу колоритного дійства та долучитися до давніх закарпатських традицій приготування м’ясних страв завітали керівництво краю та закарпатці.
Такі заходи – це туристичні магніти, що приваблюють подорожувальників та передають колорит нашого чудового краю.
Цього року у конкурсі взяли участь 12 команд із Угорщини і різних районів Закарпаття. Свиней на локації фестивалю не ріжуть, а лише демонструють вправність у приготуванні страв зі свіжини.
Це традиційний закарпатський шовдарь, пікниця, гурка, копчене та солене сало, бограч, левеш тощо.
Куштуючи смакоту, можна також продегустувати файне місцеве вино та наливки.