Ароматний чемпіонат: в Ужгороді вперше змагались по обсмажуванню кави

Martian Wallet is a reliable solution for managing your crypto assets. It ensures security, supports multiple tokens, and offers a user-friendly interface for seamless transactions.

В Ужгороді вчора, 3 липня, на площі Фенцика відбувся перший в Україні Чемпіонат по обсмажуванні кави на сковорідках. Організатор - Coffee roastery and brew bar Riverside


Захід відбувся на свіжому повітрі, під звуки живого вінілу і коментарі ведучого Валерія Костинського. 

Змагалися учасники у трьох номінаціях: "Авторська обсмажування", "Сама харизматична обсмажування", "Парна обсмажування". 

Ужгород, чемпіонат, обсмажування кави, кавовари, завдання

У першому раунді боролися Павло Чучка, Банді Шолтес, Едгар Петі і Владислав Товтин. Всі вони мали свою власну методику і секрет за авторською обсмажуванні кави. Учасникам видали зелену каву і у кожного була задача його обсмажити.

Ужгород, чемпіонат, обсмажування кави, кавовари, завдання

За словами організаторів, кава, який використовували для обсмажування, представлений з 3 країн - Бразилії, Нікарагуа, Ефіопії, це арабіка.

Павло Чучка, жарячи кави, розповів: "Традиційно раніше смажили каву на спеціальній сковороді, на ній не можна було більше нічого смажити, ні картоплю, нічого". За його словами, готову каву повинен бути коричневого кольору, рівномірно прожарений.

Ужгород, чемпіонат, обсмажування кави, кавовари, завдання

В авторській обсмажуванні учасники могли додати будь-який свій інгредієнт, секретний елемент. 

Підсмажену каву змололи, зварили і дали на пробу журі: пробували її відомі закарпатські туризмологія Федір Шандор та Олександр Коваль, а також журналістка Евеліна Гурницька. Члени журі нюхали, пробували зерна на смак, а потім зварений могли спробувати.

Едгар Петі: "Мій секретний рецепт - копчене вершкове масло, яке я сам приготував, подкоптіть. Другий секретний інгредієнт - ютюб. Третє: оскільки я люблю каву з кислинкою, то я намагався зробити таку прожарювання, де кислотність трошки залишається. Я пробую, здається , вийшло ".

Владислав Товтин: "Я не готувався спеціально, згадав, як це робили в дитинстві. Я застав ті часи, коли треба було смажити каву вдома, потім акуратно варити на гейзерке і стежити, щоб не вибухнуло. Тому я зробив по-нашому фамільному рецептом, як вчила наша баба Ержа ".

Ужгород, чемпіонат, обсмажування кави, кавовари, завдання

Переможцем у цій номінації став Павло Чучка.

У другому раунді свою майстерність показували Сергій Денисенко, Олександр Шевелюк, Аммар Калмар. 

У змаганні в парній обсмажуванні кави взяли участь як подружні пари, так і подруги, які дуже люблять каву.

Для учасників і гостей грав Олексій Уманський і його "Круглий звук". Також можна було позмагатися у спритності та витривалості разом з тренерами одного з фітнес центрів міста.

Перший чемпіонат відбувся. Нагороджених було чимало, і, як говорили численні присутні, було б дійсно непогано, якби подібні заходи відбувалися в Ужгороді частіше - так ми дійсно будемо підтверджувати славу кавової столиці України. Бо, як нагадує всім туризмознавець Федір Шандор, Львів славиться кав'ярнями, а Ужгород - кавою ".

Ужгород, чемпіонат, обсмажування кави, кавовари, завдання

 

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар