2021 рік став роком ювілеїв для Мукачівської греко-католицької церкви (ФОТО, ВІДЕО)

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Рік ювілеїв. Для Мукачівської греко-католицької церкви 2021 став роком. Тут пригадують важливі дати з історії Церкви та історії нашого краю. Перша важлива дата - 375 років від Ужгородської Унії. Саме стільки років тому 63 православні священники з Угорського королівства в каплиці Ужгородського замку підписали документ про підпорядкування католицькому єпископу


 Недарма святкова вечірня літургія відбулася саме в Ужгородському замку, на фундаменті старої церкви. Чимало вірян прийшли помолитися у визначну ювілейну дату.

Цього року відзначають і 20 річний ювілей від дня приїзду  Папи Івана Павла ІІ до України. Про цей візит святійший отець сам казав так: він його дуже прагнув і довго молився щоб він відбувся.

Цього року також святкують 250 років від канонічного заснування Мукачівської греко-католицької Єпархії, тож ці дати надважливі, запевняють священнослужителі, тож і віряни ставляться до них з особливою шаною.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар