Закарпатське вино поєднує у собі культуру, мистецтво, гастрономію та бізнес. Проте, щоб оволодіти цією клопіткою працею, необхідно мати неабиякий досвід роботи з виноградниками та технологій виробництва сонячного напою. Федір Павлишинець - знаний винороб на Виноградівщині. Упродовж 5-ти років чоловік вирощує виноградники на Чорній горі та виготовляє різні види вин. Більшість процесів - автоматизовані, однак незмінним залишається ручний відбір та правильне обрізання винограду. Адже саме від цих процесів залежить кінцевий результат. Минулоріч біле сухе вино пана Федора отримало відзнаку на фестивалі "Угочанська лоза". Тож і не дивно, що чи не щодня до чоловіка навідуються туристи. Здавалося б, вигідна і прибуткова справа. Однак, виноробний бізнес потребує побільше вмілих рук та чималих інвестицій. Про те, як надихатися власною справою дивіться у черговому випуску програми "Ідея на мільйон".
5808