Проблема з насінням картоплі і сортозаміною: підсумки брифінгу управління фітосанітарної безпеки

У Закарпатській області сільськогосподарські виробники забезпечені на 100% посівними насіннями. Про це зазначила на брифінгу Тамара Василів – заступниця начальника управління – начальник відділу контролю в насінництві та розсадництві управління фітосанітарної безпеки.

За її словами, нині ціни зросли на насіння, які завозять із інших областей. Цього року структура посівних площ може змінюватися у зв’язку з тим, що сільськогосподарські виробництва забезпечені більше власним насінням. Цього року на Закарпатті вже завершено посів ранніх колоскових культур та йде підготовка ґрунту для інших культури.

Щодо овочевих культур, то у нас в області відмоніторили 191 торгову точку з виробництва овочевих, баштанних культур. Насінням забезпечені на 100 відсотків. Виникає проблема з насінням картоплі, адже одне підприємство, яке забезпечувало ним всю Закарпатську область, наразі не працює.

На Закарпатті зареєстровано два господарства внесені до державного реєстру України насіння, які мають правово виробляти і реалізовувати насіння.

Також на брифінгу спікери зазначили на скільки вже відсотків область засіяна посівними насіннями. Детальніше дивіться у випуску «Час пік».

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар