Більше 5 тисяч переселенців: в Мукачівській громаді активно прихищають внутрішньо переміщених осіб (ВІДЕО)

Мукачівці активно взялися допомагати переселенцям. Їх приймають у власних домівках, дають необхідні речі, безоплатно годують та допомагають всім необхідним. Ті, хто приїхав на Закарпаття, в свою чергу не аби як вдячні місцевим за гостинність та підтримку, хоча і спостерігають випадки неприязні як з боку закарпатців. Втім, усі усвідомлюють що переселенці приїхали з-під ворожих обстрілів та багато з них  сильно налякані і у стресовому стані

Переселенці, які прибувають до Мукачівської територіальної громади, мають відвідати центр надання адмінпослуг та зареєструватися. Опісля, тут нададуть прихистокабо допоможуть доїхати до кордону та знайти житло у країнах Європейського Союзу. Вирішили направляти людей до інших країн через велику кількість внутрішньо переміщених осіб на Закарпатті, місць розміщення для яких уже не вистачає.

У Мукачево надходить допомога з міст-побратимів та благодійних організацій зі Швейцарії, Німеччини, Австрії, Чехії, Словаччини, Угорщини. Організовують збір благодійної допомоги і українці, які наразі за кордоном.

 

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар