Мандрівки в умовах карантину: куди подорожувати закарпатцям цього літа?

Free ebooks Library zlibrary project Visit English version online. Play and win with bonuses.

Карантин, через спалах коронавірусної інфекції ковід-19, розчавив плани мандрівників в усьому світі. Закарпатці, зокрема і мукачівці все ж мають плани на літній період цього року.

Відпочинок в умовах коронакарантину переформатувався із бажаного в реальність. Жорсткий карантин змінився на адаптивний і після понад трьох місяців очікування українці можуть подорожувати як в інші області України, так і за кордон. Вже п’ять країн світу «відкрилися» для українців: Туреччина, Хорватія, Чорногорія, Албанія і Єгипет. З них – дві країни у так званій «зеленій зоні» та дві у «червоній».

Зі слів туроператорів, закарпатці вже не можуть дочекатися «зелено світла» аби відпочити у Греції та Болгарії, адже вони доволі близько – дорога займає понад тисячу кілометрів.

"Популярні для українців Албанія, Чорногорія і Єгипет зараз знаходяться у "червоній зоні". Після повернення з цих країн, українцям потрібна буде 14-ти денна самоізоляція, або ж ПЛР-тест, який покаже негативний результат на COVID-19" - наголошує директор туристичного оператора Світлана Чернова.

Тож саме для закарпатців найбільш популярний відпочинок закордоном, адже, здебільшого, це вигідніше і по часу, і по бюджету, ніж мандрувати у ту ж Одесу або ж до берегу Азовського моря.

Найдешевше відпочити у Болгарії або Хорватії в приватному секторі.

Кількість потенційних туристів зменшилася – говорять у турагентствах. Велика кількість людей перенесли відпусти у далеку шухляду, адже «коронавірусна» ситуація – доволі хитка, а дехто обрав вітчизняний курорт. Зокрема, неабияка перевага для закарпатців – гірська місцевість, прісні водойми. Тож аби оздоровитися та вдихнути життя у легені можна піднявшись на гірський масив або ж, влаштувавши екскурсію туристичними локаціями мальовничої області.

 

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар