Фестиваль різників: закарпатці здобули перемогу на масштабному фестивалі в Угорщині

Команда із Перечинщини відзначена першим місцем у популярному фесті гентешів, який проходив в угорському місті Нодьечед


Цього разу у заході брало участь 19 команд. Їхнім завданням було швидко розібрати порося й приготувати із нього кілька різновидів страв.

Команда із Перечинщини показала неабияку вправність та впоралась із завданням. У результаті - перечинці зайняли перше місце за результатами змагань. Окремою грамотою відзначено ковбасу, приготовану за особливою технологією перечинськими різниками.

Оцінювалося приготування крові, гурки, ковбаси та страви з квашеною капустою. Крім цього кожна команда імпровізувала на свій смак і розсуд. У нас це були страви на мангалі, шашлик і ребра., а також глінтвейн та горілка на кропиві.За підсумками змагань наша команда зайняла перше місце, а ковбаска, яку ми приготували без млинця, бо м’ясо нарізали вручну, була відзначена спеціальною грамотою, - повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Перечинської ОТГ Іван Погоріляк.

До слова, у подібних змаганнях перечинці не вперше беруть участь та здобувають хороші відзнаки. У XII фестивалі різників, що теж проходив в Угорському Нодьечед, команда із міста Перечин також була відзначена за приготування традиційних страв нашого регіону. Готували сигидинський, гурки, домашні ковбаски та соковиті стейки зі свинини приготовані на грилі.

Такий оригінальний фестиваль в Угорщині організовується щороку. На нього зїжджається купа туристів та гостей із міст-побратимів.

На Перечинщині також є популярними гастрономічні фестивалі, під час яких готують різноманітні смаколики зі свіжини. Одним із таких є фестиваль "Сімерківська свіжина", де також збираються гості із різних куточків і не лише із області. Фестиваль проходить у селі Сімерки, що наразі також відоме туристам і своєю унікальною мінералкою.

різники, фестиваль, угорці, Перечинщина, закарпатці різники, фестиваль, угорці, Перечинщина, закарпатці різники, фестиваль, угорці, Перечинщина, закарпатці різники, фестиваль, угорці, Перечинщина, закарпатці різники, фестиваль, угорці, Перечинщина, закарпатці

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар