Зимова підгодівля: допомога диким звірям під час снігопаду (ФОТО, ВІДЕО)

Після опублікування відео – в мережі здійнявся галас про те, що автор зробив помилку вказуючи місце зйомки. Хоча згодом і зізнався, що локація навмисне зазначена невірна. Однак ті, хто в лісі провів все своє життя – знають де водяться тварини і де саме зроблені кадри

Місцевий мисливець – голова низового колективу розповів, що саме тут знаходиться так звана відтворююча ділянка! Полювання чи якісь інші дії, що нашкодять тваринам – суворо заборонені. До всього по лісу розкидано з десяток годівниць та солонців аби звірі могли перечекати великі снігопади – те, що найбільше їм шкодить.

Навколо чимало слідів диких тварин. Пан Василь каже, саме тут пролягає низка міграційних шляхів як оленів, кабанів та навіть вовків, які щоправда довго на місцевості не затримуються – занадто людно.

Зараз усі зусилля мисливців спрямовані на підгодівлю. Взимку звірі надзвичайно вразливі. Два роки тому син пана Василя врятував малу козулю, яку в лісі ледь не загризли (загризла куниця). А ще одну викупив у місцевих – вигодував їх змалку. Зараз його не бояться.

Козуль чоловік випустить на волю. Каже, часто трапляється, що доводиться рятувати диких тварин взимку та відгодовувати. Саме у день зйомки – надійшло ще одне повідомлення про те, що в Ільниці натрапили на оленя, якого відвезли до центру перетримки диких тварин, де нагодують та підлікують.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар