Як їздитимуть маршрутки у “червоній зоні” на Закарпатті

З 11 лютого в Закарпатській області почне діяти "червоний" рівень епіднебезпеки. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 8 лютого

Важливо, що обмеження не діятимуть, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) повністю імунізовані та мають "зелений" COVID-сертифікат або чинний негативний результат тестування на COVID-19 (ПЛР або тест на антиген), або сертифікат про одужання від коронавірусної хвороби.

Щодо роботи транспорту, якщо місцева влада не прийме додаткових обмежень, то автобуси та маршрутки можуть курсувати у звичайному режимі (але кількість пасажирів у них має не перевищувати кількості сидячих місць, а масковий режим є обов’язковим). Адже постанова Кабміну № 1236, яка регулює карантинні правила в Україні, не передбачає суворих заборон на роботу локального громадського транспорту у тих містах, які опинилися в "червоній" зоні.

Проте адміністрації міст, а також регіональні комісії ТЕБ та НС можуть запроваджувати власні додаткові умови для роботи громадського транспорту.

Звертаємо увагу, що для міжобласного транспорту діятимуть суворіші обмеження.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар