Гроші за сміття: як «Кольорові баки» покращують екологію Берегівщини (ВІДЕО)

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Його світлина розлетілась не тільки Україною, а й медійним полем країн-сусідок. Нестандартне водохреща привернуло увагу спільноти до масштабного засмічення річок Закарпаття, зокрема Боржави, яку силами екоактивістів та небайдужих чистять вже не перший рік

 На Боржаві «кольорові баки» прибирання влаштовують регулярно. Проте, як каже ініціатор руху, боротися потрібно не з наслідками, а вирішувати причини проблеми. Саме цим Віктор і займається останні кілька років облаштувавши у Берегові пункт прийому та переробки вторинної сировини.

Кількість звезеного сюди сміття, хоч цей термін «вторинці» вже й не пасує, зросла втричі зі старту проекту. Місцеві й не тільки вже знають як слід сортувати відходи: папір, метал, поліетилен та пластик – втім навіть відсортоване тут сортують.

Після сортування – сировина потрапляє в крите приміщення, де її пресують. Найскладніше працювати з пластиком він пружинить. У підсумку працівник все тюкує та відвантажує для зберігання.

Незабаром закуплять ще один прес. Потрібно також, каже Віктор придбати й навантажувач. Зараз вся робота ручна – тому постійних робітників на пункті переробки небагато. Допомагають волонтери екоактивісти, такі ж як ініціатор переробки.

Хоч свідомих громадян і побільшало – все ж необхідна підтримка місцевої та влади державної, щоб рухатись у напрямку формування екологічної культури, кажуть екоактивісти. А поки Віктор й надалі нарощуватиме обсяги переробки та продовжить еко-освітню діяльність у місцевих школах.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар