Ліків від нього не існує: на Закарпатті стартувала кампанія зі щеплення від поліомієліту дітей (ВІДЕО)

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Батьки ігнорують рекомендації лікарів, тому поліомієліт набирає обертів. Великий відсоток дітей – невакциновані, про це розповіла на брифінгу в ОДА головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик. За її словами, поліомієліт неможливо вилікувати, але йому можна запобігти, зробивши щеплення. Найбільш вразливими до нього є діти до п’яти років, а саме тому перше щеплення вони  отримують  у ранньому віці

Заступниця директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Чемет вкотре нагадала, що ліків від поліомієліту немає, тому потрібно щепитися вакцинами ІПВ і ОПВ, відповідно до Національного календаря щеплень: у 2 та 4 місяці від народження – інактивованою поліомієлітною вакциною, а у 6 та 18 місяців, 6 та 14 років – оральною.

За словами Вікторії Тимчик, тепер у кожному Центрі первинної медико-санітарної допомоги створені мобільні групи. Платформи для імунізації «запозичені» від локацій для щеплення проти COVID-19.

На завершення спікери закликали батьків звернути увагу на вакцинальний статус своєї дитини, звернутися в телефонному режимі до сімейного лікаря і у разі пропущеного щеплення записатися на вакцинацію проти поліомієліту.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар