Брейкданс, паркур і скейт парк: чи отримає Ужгород урбан-парк на озері Кірпічка (ВІДЕО)

В Ужгороді в 2022 році планують побудувати сучасний урбан-парк, аналогічний до створеного на ВДНГ у Києві. Про це розповів на громадських слуханнях 26 січня керівник проєкту в Закарпатській області, Ігор Шинкарюк

Урбан-парк – це парк, у якому будуть всі майданчики для вуличних культур в одному місці. Ініціатива реалізується в межах програм «Здорова Україна» та “Велике будівництво”.

Представник команди, яка займається парками по всій країні – керуючий партнер UNIT. City Макс Яковер розповів, що два урбан парки, які були створені в Києві та Харкові  стали успішними. Про це говорять цифри. Адже 30 000 людей відвідало парк тільки за місяць його роботи.

Локацію для побудови урбан-парку обрали поблизу озера «Кірпічка» поблизу спорткомплексу «ЮНІСТЬ». Для будівництва виділили близько 1,4 гектарів.  Однак, не такою прагнули бачити «Кірпічку» більшість ужгородців. Активісти кажуть, що хочуть мати парк зеленим, а не залитим бетоном та закладеним бруківкою і просять не забудовувати шматок дикої живої природи, що стала окрасою Ужгорода.

Питання чи віддадуть жителі міста під забудову парк Перемоги лишається відкритим. Проте завершили зустріч мирно. Було створено координаційну групу з розвитку парку, до якої увійшли представники ініціативної групи «Кірпічка», ГО «Екосфера» та інші ужгородці.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар