Військовослужбовиць розстріляв п’ятьох солдатів, ще п’ятеро в лікарні: всі подробиці нічної трагедії

Хлопець серед ночі схопив зброю і відкрив вогонь по товаришах

У Дніпрі вночі 27 січняна заводі "Південмаш" сталася трагедія - 20-річний солдат строкової служби Артемій Рябчук з автомата розстріляв караул військовослужбовців. У результаті 5 осіб загинули, ще 5 тяжко поранені. Стрільця затримали на виїзді з міста.

Усе сталося на закритій території Південного машинобудівного заводу. Це режимний об'єкт, де солдати несли службу у лавах Національної гвардії.

Строковик уночі, близько 03:40, взяв автомат із кімнати, де зберігалася зброя, зайшов до караульного приміщення і відкрив вогонь.

На той момент у приміщенні перебували понад два десятки вояків, двоє з них устигли вибігти і викликати правоохоронців. Стрілець із автоматом утік. Поліція оголосила план "Сирена" у Дніпрі та сусідніх областях.

Після того, що сталося, солдат ловив попутку біля заводу. Відповідне відео згодом з'явилося у соціальних мережах.

На ролику видно, як дорогою біжить чоловік з автоматом у руках. У цей момент у його бік рухався автомобіль. Солдат підняв руку з проханням зупинити транспортний засіб, після чого, мабуть, сів до автомобіля. На цьому відео обривається.

Артемію Рябчуку 20 років, він родом з Ізмаїла Одеської області. Він був несудимий, неодружений, високий - зріст 194 сантиметри. Свого часу закінчив аграрно-технічний коледж і до служби деякий час працював комірником, повідомила кореспондентка ТСНОльга Павловська.

У Нацгвардії розповіли, що за підозрюванимвідхилень не помічали.

"Він служив у НГУ з осені минулого року.Був задіяний в охороні "Південмашу". Жодних відхилень у нього не спостерігалося, він також не входив до групи військовослужбовців, за якою спостерігали психологи", - розповів речник Нацгвардії Руслан Музичук.

Артемій Рябчук раніше міг страждати від пресингу з боку своїх товаришів. Про це розповів Ігор Мосійчук.

За його словами, близько місяця тому Артемій став свідком бійки товаришів по службі. Він нібито втрутився у конфлікт та повідомив про нього командування.

“Після цього його оголосили стукачем і почали цькувати. Це тривало два місяці, поки він не добрався до зброї”, — підкреслив Ігор Мосійчук.

Загинули 5 осіб, ще 5 постраждали

У лікарнях Дніпра перебувають п'ятеро постраждалих під час стрілянини, яку влаштував нацгвардієць. Чотирьох постраждалих, а саме трьох чоловіків та одну жінку, госпіталізували до обласної лікарні імені Мечникова. Усі вони - у тяжкому стані, повідомила кореспондентка ТСН Ольга Павловська. Наразі їх оперують лікарі. Ще одного пораненого доправили до 16 міської лікарні.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що підозрюваний впритул розстріляв 22-річну дівчину - військовослужбовицю Нацгвардії.

"Якою ж треба бути мер***ою, щоб випустити 3 кулі впритул у 22-річну дівчину військовослужбовець Національної гвардії. Дівчина отримала поранення в коліно, в плече та найважче у живіт. Вона втратила понад три літри крові. Ще один її товариш по службі отримав поранення в черевну порожнину, також перебуває у важкому стані.

Життя інших двох поранених доправлених до лікарні Мечникова за оцінками лікарів поза небезпекою. У важкому стані також військовослужбовець НГУ доправлений до 16 міської лікарні. У нього поранення в груди у стегно та в плече", - розповів Геращенко.

Імена загиблих:

  • Олександр Б. 1987 року народження.
  • Артем Л. 2000 року народження.
  • Олександр Д. 1997 року народження.
  • Леонід Ч. 2002 року народження.

На ролику видно, як у кімнату зі зброєю заходять два солдати. Один із них підходить до шафи зі зброєю, відкриває її ключами, після чого до неї підходить ще один хлопець і щось у нього кладе. У цей момент із коридору починає стріляти Рябчук.

У кімнаті зі зброєю він поранив двох людей, ще одного — у коридорі. Після чого зайшов до "зброярні", де "добив" товаришів по службі пострілами в голову.

Потім стрілянина продовжилася у казармі. У саму “збройню” вбивця повертався кілька разів — щоб взяти боєприпаси. Востаннє він повернувся до неї з рюкзаком, поклав до нього магазини з патронами. Там же він узяв автомат, після чого вийшов із приміщення.

Вбивцю затримали під Дніпром

Підозрюваного Артемія Рябчука затримали поліцейські о 09:30 на вулиці Крайній у місті Підгороднє Дніпропетровської області. До поліції надійшло понад десять викликів від людей, які повідомили про підозрілих осіб. Під час відпрацювання одного з таких викликів поліцейські затримали військовослужбовця.

За інформацією ДБР, стрілець здався сам. Рябчук, перебуваючи у Підгороднєму, попросив випадкову жінку зв'язатися з поліцією та повідомити про його місцеперебування. Весь цей час з ним був автомат.

Як повідомляє речниця патрульної поліції Дніпропетровської області Людмила Копиленко, Рябчук йшов вулицею і його ще здалеку побачили патрульні. Нацгвардієць сам віддав зброю і здався, опору не чинив.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар