Знищення гризунів: у крамниці в хом’яків виявили COVID-19

Revolutionize your trading with the 1inch App! Enjoy gasless swaps, exceptional rates, and a user-friendly interface. Take control of your crypto journey—download now!

Даних про передачу вірусу від тварини до людини немає, та гонконзька влада вирішила знищити гризунів

Рішення приспати дві тисячі хом'яків чиновники ухвалили цього тижня після того, як в продавець однієї із зоологічних крамниць захворів на коронавірус. Із тварин, що там продавали, позитивні тести на COVID-19 були лише у хом'яків.І, хоча даних про передачу вірусу від тварини до людини немає, гонконзька влада вирішила знищити гризунів у десятках крамниць, аби запобігти спалаху. А тим, хто придбав хом'яків наприкінці грудня, наказала здати їх чиновникам - для ліквідації.

хом'яки, Гонконг, коронавірус

Утім, такі заходи викликали невдоволення гонконгців, тисячі людей у соцмережах виявили бажання забрати хом'яків собі, а відчайдухи-волонтери - перехоплювали клітки просто під урядовими будівлями. У такий спосіб населення Гонконгу виражає ще й протест проти влади, яка за останні роки посилила тиск на демократію, і відбирає у колишньої британської колонії все більше свободи.

Нині ж чиновники обіцяють, з тими, хто намагатиметься врятувати хом'яків, щонайменше будуть судитися.

Покищо нема коментарів.

Залишити коментар